USAs utenriksminister: Vurderer å forby Tiktok

Kinesiske selskaper fortsetter å være i amerikanernes søkelys, etter Huawei og ZTE ble erklært som en trussel mot landets sikkerhet forrige uke.

Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

USAs utenriksminister Mike Pompeo sa i et intervju med Fox News natt til tirsdag at landet vurderer å forby kinesiske sosiale medier, og da spesifikt videotjenesten Tiktok. Det skriver Bloomberg.

– Vi har jobbet med dette i lengre tid, sier Pompeo i intervjuet og henviser til at USA nylig erklærte at Huawei og ZTE er en trussel mot landets sikkerhet.

– Jeg vil ikke komme i forkant av presidenten, men det er noe vi ser på, fortsatte utenriksministeren.

Nyheten kommer samtidig som Tiktok bekrefter at det trekker appen fra Google og Apples applikasjonsbutikker i Hongkong, som et svar på Kinas innføring av den nye sikkerhetsloven i bystaten.

– I lys av den siste tids hendelser har vi besluttet å stanse driften av Tiktok-appen i Hongkong, sier en talsperson for selskapet til Reuters.

Tiktok-eieren ByteDance har lenge vurdert hvordan man skal vise at applikasjonen ikke har noen tilknytning til kinesiske myndigheter. Forrige uke valgte India å forby den svært populære videoapplikasjonen.

TikTok hadde 150.000 brukere i Hongkong i september i fjor
Publisert