Nå har forbruker.no med hjelp av hjemmekino.no anbefalt både flatskjermer og DVD-opptakere. Det eneste som gjenstår for å få et komplett hjemmekinoanlegg, er et surround-anlegg.

Hvordan få surroundlyd?

For å få gjengitt surroundlyden i hjemmekinoen må man først gjenskape den flerkanale surroundlyden fra et vanlig tokanals stereosignal eller digitalt signal fra DVD.

Deretter må hver kanal forsterkes og sendes til hver sin høyttaler.

Det finnes flere fremgangsmåter dette kan skje på. Den enkleste måten å oppnå surroundlyd på, er å ha surrounddekodingen integrert i en annen del av hjemmekinoen. Det vil f. eks si at man i TV-apparatet har egen surrounddekoder med innebygd forsterker til fem kanaler.

Den beste løsningen er å bygge opp et hjemmekinosystem ved hjelp av løse komponenter. Man må da investere i høyttalere, subwoofer, dvd-spiller og hjemmekinoforsterker.

Det finnes også videospillere, satellitt-tunere og hi-fi— minianlegg med innebygd surroundlyd dekoder med forsterker til fem kanaler, men disse har ofte forsterkere med lav effekt og billige komponeneter, så resultatet kan bli varierende.

Hvis du ikke er dreven i gamet, er det enklest å anskaffe seg en hjemmekinopakke hvis du er ute etter surroundlyd til TV-kroken din. Den består som regel av fem høytalere, en forsterker, og en DVD-spiller

Hvis du vil lære mer om hjemmekinoanlegg, anbefaler vi en titt i dette forumet til hjemmekino.no. AV-forum har også mange interessante diskusjoner rundt hjemmekinoanlegg, og sist men ikke minst kan du sjekke ut hardware.nos sitt lyd- og bildeforum.

Hvis du allerede har et Hi-Fi-anlegg du ønsker å beholde, kan det å anskaffe seg en tilleggsdekoder være løsningen for deg, men her har utvalget blitt svært dårlig i de siste årene.

Fem anbefalte hjemmekinoanlegg

Her er fem anbefalte komplette hjemmekinoanlegg fra hjemmekino.no:

Yamaha HTIB 1000 (Pris, ca 5000)

Positivt: Separate enheter, meget bra DVD spiller, utbyggbar.

Negativt: Små høyttalere gjør at musikkgjengivelsen ikke er helt topp.

Denon DHT-D500SD (Pris, ca 6.495)

Positivt: Relativt gode høyttalere.

Negativt: Vifte som støyer litt.

Philips LX 8500 (Pris, ca 6.495)

Positivt: Store høyttalere både foran og bak, trådløst.

Negativt: Støyende vifte.

JBL Cinevision Pack (Pris, 7.995)

Positivt: Separate komponenter, relativt gode høyttalere.

Negativt: Ikke spesielt fint design.

Sony DAV-SR4W (Pris, ca 8.995)

Positivt: Kraftig, gir bra trykk på musikk og film. Trådløse bakhøyttalere.

Negativt: Krever fri sikt mellom bakhøyttalere og anlegg.

Dette Sony-anlegget koster omtrent 9000 kroner. Hvis du ikke liker synlige ledninger, er dette anlegget for deg. Det har nemlig trådløse bakhøyttalere. Problemet er bare at disse krever fri sikt til forsterkeren.
Philips sitt surroundanlegg LX 8500 er trådløst, men forsterkeren har en litt støyende vifte. Prisen ligger på omtrent 6500 kroner.