Hojat var den eneste norske statsborgeren om bord i cruiseskipet som fredag havarerte utenfor den italienske ferieøya Giglio.

— Personalet hadde ikke kontroll, sier Fredrikstad-kvinnen til NRK.

50-åringen satt i en av skipets restauranter da ulykken skjedde.

— Plutselig merket vi at skipet krenget. Alle så på hverandre, og vi hørte at tallerkener på kjøkkenet falt ned og knuste. Etter kort tid krasjet skipet, sier Hojat.

Fredrikstad-kvinnen forteller om noen dramatiske minutter på dekket hvor familier kom fra hverandre, barn som gråt, og voksne menn som fikk panikk og hoppet i sjøen.

Fortsetter søket etter overlevende

16 personer er fortsatt savnet etter at skipet havarerte fredag kveld.

Mandag ettermiddag ble leteaksjonen innstilt i flere timer, etter at det store cruiseskipet begynte å bevege seg. Hvis skipet sklir av klippen det hviler på, skal det være 100 meter ned til havbunnen.

Ifølge en talsmann for den lokale redningstjenesten lå skipet ved 16-tiden mandag ettermiddag igjen så stabilt at søket etter de 16 savnede menneskene kunne gjenopptas, melder sky.com.

Da cruiseskipet «Costa Concordia» gikk på et et undervannsskjær på kysten av Toscana fredag kveld, fikk det en 70 meter lang flenge i skipssiden under vannoverflaten, som gjorde at skipet tok inn store mengder van og kantret.

Frykter miljøkatastrofe

Italienske myndigheter frykter lekkasje fra drivstofftankene i skipet, som har mer enn 2300 tonn drivstoff om bord.

— Dette har vært vårt mareritt, sier Italias miljøvernminister Corrado Clini i et intervju med avisen La Stampa mandag, ifølge AP.

Mandag ettermiddag var det ikke registrert lekkasjer fra skipet.