— Da stanser all trafikk, sier havnedirektør Anne Sigrid Hamran til Aftenposten.

Fredag ettermiddag fikk hun beskjed om at YS-forbundet Delta tar ut trafikklederne ved Oslo havn i streik fra neste torsdag. Uten trafikklederne er det ikke lov å la skip gå til havn.

Det betyr at alt fra Nesoddfergene, via danskebåtene til tankskip ikke kan gå til havn.

Så langt har streiken i staten gjort at cruiseskip og godstrafikk ikke kan seile til Oslo. Nå stanser også utenlandsfergene.

Ikke dispensasjon

De streikende i staten har gitt dispensasjon, slik at losene har kommet ut til tankskipene for å føre dem inn til oljeterminalen på Sjursøya. Å stanse denne trafikken gir så store samfunnsmessige konsekvenser at det kan utløse en tvungen lønnsnemnd og stanse streiken.

Havnesjef Hamran sier at det blir helt slutt på tankfrakten om trafikksentralen stenges.

Deltas streikeleder i Oslo, Martin Moen, sier at det kan bli nødvendig å sette hardt mot hardt om ikke streiken er over innen torsdag.

— Nå er det megling i statsoppgjøret og vi håper på en løsning der ganske snart. Da er det godt håp om at KS-området følger etter og at vi også får en avtale i oslo, sier han.

— Men er arbeidsgiver så sta at det ikke skjer. må de ta ansvar for konsekvensene.

Ingen danskebåt

Store skip som går i fast rute til Oslo har såkalte "farledsbevis" . Kapteinene kjenner farvannet godt nok til at de ikke trenger los. Dette gjelder danskebåtene og Kielerfergen. Men også de må bli liggende i havnen dersom Delta gjennomfører streiken.