— Jeg sa jo at jeg ønsket å passere 60 milliarder i mitt 60. år, så det er klart jeg er kjempefornøyd med dette. Vi vokser og vi leverer, og det er så mange flinke folk hos oss at jeg blir litt rørt, sier en svært fornøyd Colonialmajor Odd Reitan.

Under presentasjonen på Lade i dag, virker han nærmest litt brydd over størrelsen på resultatene han viser frem.

- Selv om vi legger frem store tall i dag, holder vi bena på jorda, sier Reitan.

Omsetningstallet er inkludert alle de Rema 1000-butikkene som Reitan-familien ikke eier selv - såkalte franchisetakere. I 2010 omsatte franchisetakerne for rundt 18 milliarder kroner.

Ifølge en pressemelding fra Reitan hadde selskapet stor verdiskapning fjor, og kan vise til en økning i totalomsetningen på nærmere 10 prosent alene i 2011.

Mat, kiosk, bensin, eiendom

— Det er hyggelig å se at alle fire forretningsområder styrer så finansielt godt, noe som videre har gitt grunnlaget for å investere 1,5 milliarder i handelsvirksomheten vår i 2011, sier finansdirektør Kristin Genton.

REMA 1000 vokste i både Norge og Danmark i fjor. Ifølge Reitan er forklaringen blant annet en vellykket kampanjegjennomføring av «middag for under 100-lappen».

— Jeg er stolt av hva kjøpmennene har levert i året som gikk i begge landene, sier Ole Robert Reitan, administrerende direktør i REMA 1000.

Reitan Servicehandel (RSH), som driver med kioskvirksomhet, har tatt markedsandeler gjennom 2011.— Narvesen ble Norges største kioskkjede i løpet av 2011, og alle kjedene våre gjør det godt, sier Magnus Reitan, administrerende direktør i Reitan Servicehandel.

Beninstasjonkjeden Uno-X ble i 2009 skilt ut som eget forretningsområde i Reitangruppen, og leverte godt i fjor.

— Dette handler om at våre folk gjør mye riktig og vi utvikler oss i riktig retning, sier administrerende direktør i Uno-X Gruppen, Vegar Kulset.

Reitan Eiendom solgte eiendom for rundt 1 milliard kroner i fjor, og har derfor blitt noe mindre.

Resultater - tall i millioner kroner

Reitangruppen 2011 2010
Omsetning inkl. franchisetakeromsetning 63 795 58 630
EBITDA 3 414 3 219
Driftsresultat 2 158 2 228