Det melder flere medier, blant annet CNBC og Bloomberg. Finansministrene i eurolandene skulle opprinnelig møtes for å diskutere Hellas' spareplan, som ble vedtatt av landets nasjonalforsamling etter dramatiske timer med politisk drakamp søndag kveld.

«Mangler konsensus»

— Avgjørelsen ble tatt etter en evaluering av eurogruppens leder, Jean Claude Juncker. Han kom frem til at det ikke var bred nok konsensus til at den slikt møte ville bli vellykket, sa Italias stats- og finansminister Mario Monti til italiensk tv sent i går kveld.

Det skal likevel gjennomføres en telefonkonferanse mellom ministrene, der detaljene i planen skal diskuteres.

Skaper ny usikkerhet

Allikevel fører nyheten om nye utsettelser og manglende konsensus til voksende usikkerhet blant investorer.

— Risikoen for en ukontrollert konkurs har økt. Tidsplanen er allerede strukket for langt, og gir ingen muligheter for ytterligere forsinkelser, sier Thomas Costeg i den London-baserte Standard Chartered Bank til Bloomberg.

At EU og det internasjonale pengefondet (IMF) godkjenner spareplanen er nødvendig for at Hellas skal få utbetalt et nytt kriselån på 130 milliarder euro.

Om det ikke skjer innen mars, vil landet ikke være i stand til å håndtere sine løpende utgifter, og stå overfor det som teknisk sett er en konkurs.