Full forvirring om englandsbåten

En av sjefene i Norwegian Seaways sier at båten kommer neste år. Styrelederen i samme selskap er slett ikke sikker.

Publisert Publisert

SISTE: Det har vært fergeforbindelse mellom Newcastle og Vestlandet i over 130 år. MS «Queen of Scandinavia», tilhørende DFDS Seaways, er så langt det siste skipet i ruten. En ny englandsbåt vil trolig bare bli halvparten så stor som denne. Foto: Helge Sunde

Tidligere torsdag meldte NRK Rogaland ble det meldt at det kommer ny fergerute mellom de to Bergen, Stavanger og Newcastle, slik det var frem til 2008.

Planene om den nye fergeforbindelsen ble presentert på Logistikkdagen i Sandnes torsdag. Det ble sagt at de starter med to ukentlige seilinger mellom Bergen, Stavanger og Newcastle til våren neste år og trappes opp til tre ukentlige seilinger i sommersesongen.

— Det dreier seg om en veldig god cruiseferje som skal gi passasjerene en flott opplevelse, sier Peter Iles, cargoansvarlig i Norwegian Seaways, til NRK Rogaland.

- Ingenting klart

Han fortalte at fergen som settes inn er 200 meter lang og 27.000 bruttotonn. Den vil blant annet ha et spa, barer, diskotek og et kasino, og være malt i det nye rederiets hvite og lyseblå farge.

Men nå kommer kontrabeskjeden. Styreleder Hans Runshaug i Norwegian Seaways motsier cargosjefen og sier at planene riktignok er godt i gang, men at det ikke er funnet en startdato for båten.

— Jeg var ikke på møtet i Stavanger og jeg vet ikke hva som er sagt der, men for å si det sånn er ingenting klart for alt er klart, sier Runshaug til BT.

ikke valgt fartøy

Han sier at ting går rette veien, men at alt ikke er signert ennå. Blant annet er fartøyet, som skal ha blitt beskrevet i stor detalj av Iles i Sandnes, fortsatt ikke valgt.

— Først når vi har sikret fartøyet og fått endelig finansiering, kan vi tenkte på å sette en startdato. Så langt er vi ikke kommet ennå, sier Runshaug.

Han opplyser senere i en e-post at "vårcargosjef fikk dessverre ikke frem riktige nyanser iforhold til prosjektets status i dag. Det beklager vi."

Publisert