Gresk politi har skutt med tåregass for å spre demonstranter som kaster bensinbomber nær det greske parlamentet i Athen, melder BBC.

YANNIS BEHRAKIS
YANNIS BEHRAKIS/Reuters

Et demonstrasjonstog gikk forbi det greske parlamentet. Men noen av demonstrantene, som var maskerte og hadde med seg stokker, begynte å kaste bensinbomber og steiner mot politiet.Demonstrantene protesterer mot planlagte sparetiltak på 11,5 milliarder euro.

Kampene brøt ut rundt klokken 14. En kiosk er satt fyr på av maskerte demonstranter. Flere trær brenner.

5 000 politifolk var onsdag utkommandert til tjeneste i den greske hovedstaden, hvor tusenvis av mennesker samlet seg til ulike demonstrasjoner organisert av venstreradikale grupper og kommunister.

Hellas ble onsdag igjen rammet av en lammende generalstreik da fagorganiserte la ned arbeidet i protest mot nok en runde med innstrammingstiltak.

Tilhengere av kommunistpartiet demonstrerer.
REUTERS/John Kolesidis

De nye tiltakene er nødvendig for å sikre en utbetaling i oktober fra kriselånet Hellas er innvilget av EU og Det internasjonale pengefondet (IMF).Streiken er organisert av de to største arbeidstakerorganisasjonene i Hellas. Statsansatte, kjøpmenn, advokater, ingeniører, lærere og leger er blant yrkesgruppene som legger ned arbeidet.

Streiken startet klokken 10 onsdag formiddag og skal vare i 24 timer.