Hele 47 av de 55 selskapene som utgjør hovedindeksen endte dagen i rødt, 5 selskaper kunne notere seg for oppgang, mens de siste tre ble stående på stedet hvil.

Svake tall fra Kina, børsfall i Asia og negative reaksjoner på et møtereferat fra den amerikanske sentralbanken gjorde sitt til at det var lite å glede seg over på Oslo Børs — og i resten av verdens finansmarkeder.

Blant de mest omsatte aksjene i Oslo var det Rec som slet tyngst, med et kursfall på 6 prosent. Også PGS (-3 prosent), TGS-Nopec (-2,8 prosent), Seadrill (-2,3 prosent) og DNB (-2,2 prosent) gjorde det merkbart dårligere enn markedet for øvrig torsdag.

Oljeprisen hadde heller ingen gledelig utvikling sett med norske øyne. Et fat nordsjøolje kostet 101,10 dollar da børsen stengte, mens amerikansk lettolje kostet 92,65 dollar fatet.

Torsdag endte altså dårlig for børsene verden over, og i London var FTSE 100-indeksen ned 2,3 prosent. DAX-en i Frankfurt falt noen promille mer og endte ned 2,4 prosent, mens CAC 40 i Paris falt med 2,1 prosent.