Trump sier han har godkjent avtale mellom Oracle og Tiktok

USAs president Donald Trump sier han har godkjent en avtale mellom det amerikanske selskapet Oracle og det kinesiske selskapet Bytedance, som eier Tiktok.

USAs president Donald Trump sier Oracles avtale med Bytedance om å ta over Tiktoks virksomhet i USA, har fått hans velsignelse.
 • NTB-AP-AFP
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

– Jeg har gitt avtalen min velsignelse. Om de blir enige, er det flott. Om de ikke blir det, går det også greit, sa han.

Også Walmart er del av avtalen.

Avtalen vil tillate at Tiktok fortsatt kan brukes i USA, og trolig innebære at det startes opp et nytt selskap med kontor i Texas, opplyser Trump.

Ifølge ham vil det nye selskapet ansette minst 25.000 mennesker og donere 5 milliarder dollar, tilsvarende drøyt 45 milliarder norske kroner, til et utdanningsfond for amerikanere.

Tidligere har Trump truet med å blokkere appen, fordi den ifølge ham utgjør en sikkerhetstrussel. Restriksjonene skulle etter planen innføres med virkning fra neste uke. USAs næringsdepartement opplyser i en uttalelse at forbudet mot å laste ned Tiktok er utsatt til minst 27. september.

Oracle opplyser at det i tråd med avtalen skal huse alt av dataopplysninger om amerikanske statsborgere. Selskapet vil også eie 12,5 prosent av Tiktok-aksjene.

Tiktok opplyser i en uttalelse at både Oracle og Walmart vil få muligheten til å kjøpe opptil 20 prosent av Tiktok-aksjene. Selskapet sier det også jobber sammen med Walmart for å etablere et «kommersielt partnerskap», uten å gi flere detaljer.

Om lag 100 millioner amerikanere bruker appen.

Publisert
 1. TikTok
 2. Oracle
 3. Bytedance
 4. Donald Trump
 5. USA
BT anbefaler

76 prosent av SAS-avganger blir «trolig innstilt» ved streik

Innstilte flyruter, timelange flyplasskøer og passmangel – her får du siste nytt om reisesommeren 2022.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

 1. Ber om innspill fra syklende bergensere

 2. Flere Argentum-ledere har fått millionutbetalinger

 3. – Dessverre ser det ut til at det blir ein del nedbør

 4. Slik ser det ut en time før superstjernen går på scenen

 5. – Jeg har en viktig melding til dere som river andre ned

 6. Tyrkia støtter svensk og finsk Nato-medlemskap