Equinor gir kontrakt til verdens høyeste oppjekkbare rigg

Equinor tildeler en kontrakt verdt minst 466 millioner kroner til riggselskapet Noble for boring på blant annet Valemon.

Noble Lloyd, verdens høyeste oppjekkbare rigg, på oppdrag for Equinor på Mariner-feltet på britisk sokkel. Nå skal riggen til Norge.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

I en melding tirsdag kveld annonserer Equinor at de har tildelt en kontrakt til den oppjekkbare boreriggen Noble Lloyd Noble, som eies av riggselskapet Noble.

Kontrakten er en del av en ny rammeavtale Equinor har inngått med Noble.

Riggen har vært brukt av Equinor på Mariner-feltet i Storbritannia. I den nye kontrakten skal riggen i første omgang bore tre brønner på Valemon-feltet på norsk sokkel fra sommeren 2021 over en periode på 230 dager.

Denne faste delen av kontrakten har en samlet verdi på rundt 51 millioner dollar, ifølge Equinor. Det tilsvarer 466 millioner kroner med dagens kurs.

I tillegg kommer opsjoner på ytterligere én brønn til på Valemon, 11 brønner utenfor Valemon-lisensen og andre kostnader knyttet til boringen som boretrykksovervåkning, behandling av borekaks og spillvann, og annet arbeid.

Noble Lloyd Noble er ifølge Equinor verdens høyeste oppjekkbare rigg. Den ble bygget av Jurong-verftet i 2016 og har ben som er 213 meter lange, ifølge riggselskapet.

Det betyr at den kan løfte seg opp og stå med riggbena plantet på opp til 150 meters havdyp i tøffe værforhold.

– Vi er veldig fornøyde med jobben denne riggen har gjort for oss på Mariner utenfor Skottland, sier Erik G. Kirkemo, direktør for Boring og brønn, i Equinor i meldingen.

Han peker på riggens sikkerhetskultur og at det ikke har vært noen uønskede hendelser så langt i 2020 på riggen.

– Gjennom god planlegging og samarbeid har de oppnådd sterke operasjonelle resultater nært opptil hva vi definerer som en perfekt brønn. Vi ser fram til å fortsette samarbeidet også på norsk sokkel, sier Kirkemo videre.

Les også:

Publisert: