Bedre enn ventet fra Nordea

Nordea-konsernet slo forventningene på inntekt og resultat i første kvartal, og melder om rekordvekst i fondssparing i Norge.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Nordea-konsernet melder om et resultat etter skatt 788 millioner euro i første kvartal, opp fra 460 millioner kroner i samme periode i fjor.

Konsernets netto renteinntekter landet på 1,2 milliarder euro i kvartalet, mot 1,1 milliarder i første kvartal året før.

Netto renteinntekter er forskjellen på det banken selv betaler for å låne penger og det kundene betaler når de låner av banken, og er bankens hovedkilde til inntekter.

Analytikere som følger Nordea hadde ventet at konsernet ville legge frem netto renteinntekter på 1,17 milliarder euro og et resultatet etter skatt på 631 milliarder euro, ifølge Infront.

Nordea tar 52 millioner euro i lånetap i kvartalet, ned fra 155 millioner euro året før. Her var det ventet tap på 114 millioner, ifølge Infront.

Styret har fra før bestemt å utbetale et utbytte på maks 0,72 euro, som skal utbetales etter september.

Vekst i fond

I den norske virksomheten melder Nordea om en rekordstor vekst i fondssparing i Norge.

Samlet ble det nettohandlet fond for 7,3 milliarder kroner gjennom første kvartal 2021 i Norge, ifølge en melding fra banken.

– Nullrente og sterk utvikling på verdens børser har gjort at folk nå har fått en helt annen appetitt for å spare i fond, sier administrerende direktør i Nordea Norge, Snorre Storset i en uttalelse.

Forvaltningskapitalen i Nordeas fond har økt fra 179 til 192,3 milliarder kroner i løpet av kvartalet, som ifølge banken er et rekordhøyt beløp.

– Flere kunder flytter på seg

Nordea i Norge fikk rundt 1.800 nye bedriftskunder i løpet av kvartalet.

Pandemien og nye restriktive tiltak fra myndighetene gir fortsatt usikkerhet for mange bedrifter, og Nordea melder om tapsavsetninger på samlet 129 millioner kroner.

I løpet av første kvartal har Nordea også fått 12.900 nye privatkunder i Norge.

– Det virker som det er flere kunder som flytter på seg, og vi har for tiden økning i antall henvendelser fra nye kunder, sier Storset.

Publisert: