Sveaas dumper halvparten av Magnora-aksjene – dagen etter stor havvindavtale

Magnora gikk fra å designe oljeplattformer til å satse på fornybar energi, med Christen Sveaas som største eier. Det er Sveaas fortsatt, men rett etter en stor havvindavtale med TechnipFMC solgte han unna halvparten av aksjene.

Investor Christen Sveaas har vært største aksjonær i fornybarselskapet Magnora, tidligere kjent som Sevan Marine.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Christen Sveaas’ selskap Kistefos har før børsåpning fredag solgt 5,5 millioner aksjer i Magnora. Det fremkommer i en flaggmelding.

Dette tilsvarer halvparten av aksjene som Kistefos eide i Magnora, der Kistefos også har vært største eier.

Salget skjedde rett etter at Magnora annonserte sitt nye samarbeid innenfor flytende havvind med den fransk-amerikanske oljeservicegiganten TechnipFMC.

Aksjene ble solgt for 29 kroner, ifølge handelsstatistikken fra Børsen. Det gir en total salgssum på 159,5 millioner kroner.

Magnora-aksjen har steget nesten 300 prosent det siste året, noe som gir en pen realisert gevinst for Kistefos.

Etter handelen eier Kistefos 5,56 millioner aksjer i Magnora, tilsvarende en eierandel på 9,74 prosent.

Kort tid etter børsåpning faller Magnora-aksjen 4,46 prosent, etter kraftig oppgang på 8,65 prosent dagen før – da TechnipFMC-avtalen ble annonsert.

Magnora annonserte et samarbeid om flytende havvind i slutten av januar, men annonserte da ikke hvem de skulle samarbeide med. At det var snakk om TechnipFMC ble annonsert torsdag morgen.

Investeringsselskapet Kistefos opplyser at de ikke har noen ytterligere kommentar til salget utover det som fremkommer i flaggemeldingen.

Flaggmeldingen

Fra plattformdesign til fornybar energi

Magnora er børsnotert på Oslo Børs og var tidligere kjent som Sevan Marine.

Selskapet designet i sin tid de runde «bøtte-plattformene», inkludert Goliat-feltet i Barentshavet.

Verftskonsernet Sembcorp i Singapore kjøpte opp denne virksomheten i 2018 og i fjor presenterte Sevan Marine seg som «Magnora» – et selskap som skal satse på havvind og grønne prosjekter.

Christen Sveaas er gjennom Kistefos største aksjonær i Magnora og kontrollerte rundt 21 prosent av aksjene, ifølge selskapets nettsider tidligere denne uken.

Nå er aksjeposten altså redusert til under 10 prosent.

Publisert: