Everfuel-investering ga milliardresultat for Nel i fjerde kvartal

Hydrogenselskapet Nel øker inntektene i fjerde kvartal, mens underskuddet på driften mer enn dobles fra samme tid i fjor. Takket være aksjeposten i Everfuel, snur selskapets totalresultat fra underskudd til over en milliard i pluss.

Nel-sjef Jon Andre Løkke presenterer tall for fjerde kvartal torsdag. Bildet er fra en tidligere anledning.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Nel rapporterer et resultat før skatt på 1,3 milliarder kroner i fjerde kvartal, opp fra minus 93 millioner på samme tid i fjor.

Resultatet løftes av en oppskriving av verdien på aksjeposten i Everfuel på 1,5 milliarder kroner, med utgangspunkt i kursen på 125 kroner i desember. Dagens kurs ligger på 110 kroner.

Hydrogenselskapet Everfuel gikk på børs i fjor høst. Aksjekursen har steget over 250 prosent de siste tre månedene. Nel opplyser at en endring i aksjekursen på ti kroner, vil gi tap eller gevinst på rundt 120 millioner kroner.

Inntektene økte til 229 millioner kroner fra 176 millioner i fjerde kvartal i fjor. Samtidig falt driftsresultatet til minus 139 millioner fra minus 62 millioner.

Selskapet varsler videre at de negative konsekvensene av coronapandemien på inntekter og drift ventes å vedvare utover i 2021. På lengre sikt opprettholder Nel sitt positive syn på utsiktene for industrien.

Aksjekursen

Storsatsing betyr negativ drift i 2021

«Fjerde kvartal var nok en travel periode for Nel, med flere viktige prosjekttildelinger og forberedelser av teknologi-veikartet som støtter vårt nye mål om å produsere grønn hydrogen til 1,5 dollar innen 2025», sier Nel-sjef Jon Andre Løkke i børsmeldingen.

Nel varslet nylig storsatsing på grønt hydrogen de neste årene. Selskapet skal ansette over 100 flere og kutte kostnadene i hydrogenproduksjonen kraftig.

Det gjentas også i den ferske kvartalsrapporten at satsingen vil medføre et betydelig negativt brutto driftsresultat i 2021.

Ordrereserven har vokst med over 90 prosent fra fjerde kvartal 2019 til om lag 980 millioner kroner, og selskapet har nå en kontantbeholdning på 2,3 milliarder kroner.

Nel leverer elektrolysører og fyllestasjoner for hydrogen til transportbransjen. En elektrolysør splitter ut hydrogen fra vann ved hjelp av strøm (elektrolyse).

Nel lager elektrolysører på anlegget sitt på Notodden, i tillegg til et anlegg i USA, men har store ekspansjonsplaner.

Børsmeldingen finner du herLes også: Nytt mål for Nel: Skal gjøre grønt hydrogen mye billigereLes også: (+) Det lukter emisjon lang vei i Nel
Publisert: