Musks kryptofavoritt hopper kraftig etter ny melding på Twitter

Kryptovalutaen ble skapt som en spøk, men nå er dogecoin mer verdt enn den norske oljegiganten Equinor. Etter at Tesla-sjef Elon Musk sa han jobbet med utviklerne for å bedre effektiviteten, skyter kursen fart.

Elon Musk har meldt mye om krypto i det siste, og er nå med på å løfte dogecoin-kursen gjennom en ny melding på Twitter.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Dogecoin, tidligere omtalt som «folkets kryptovaluta» av Tesla-grunnlegger Elon Musk, har hatt en voldsom kursutvikling den siste tiden.

Nå er Musk igjen ute og støtter kryptovalutaen.

På Twitter skriver Musk at han jobber med utviklere i dogecoin for å forbedre effektiviteten i transaksjonene, og beskriver arbeidet som «potensielt lovende» i en tweet lagt ut natt til fredag norsk tid.

Dette bør du vite om Elon Musks kryptofavoritt dogecoin

Dogecoin-kursen fikk et markant løft umiddelbart etter Musks melding om kryptovalutaen. På omtrent 20 minutter steg dogecoin 16 prosent i verdi. Én dogecoin koster fredag formiddag 0,5418 dollar, ifølge Coinmarketcap. Den er opp over 24 prosent det siste døgnet.

Grafen viser dogecoin-kursen det siste døgnet. Den røde sirkelen viser tidspunktet Musk sendte ut meldingen på Twitter.

Kryptobørsen Coinbase har også meldt at den vil gjøre det mulig å handle dogecoin i nær fremtid, ifølge flere medier, deriblant Bloomberg.

Dogecoin har blitt den fjerde mest verdifulle kryptovalutaen, ifølge en oversikt fra Coinmarketcap. Den har nå en markedsverdi på 70,6 milliarder dollar, tilsvarende rundt 588 milliarder kroner.

Det gjør kryptovalutaen mer verdt enn den norske oljegiganten Equinor.

På Oslo Børs er markedsverdien til Equinor 579 milliarder kroner, basert på torsdagens sluttkurs.

Prisen på dogecoin svinger ekstremt mye. Den nådde rekord i forrige uke, men stupte deretter i kjølvannet av at Musk kalte kryptovalutaen for en «hustle» i en episode av det amerikanske TV-programmet Saturday Night Live.

Dogecoin ble skapt som en spøk av ingeniørene Billy Marcs og Jackson Palmer i 2013, og skulle være et «morsomt» tilskudd til mer kjente bitcoin.

Skeptisk

I mars ble det klart at Dallas Mavericks, et basketballag eid av investor Mark Cuban, at de vil akseptere dogecoin som betaling for kampbilletter og supporterutstyr, ifølge MarketWatch.

– Vi aksepterer dogecoin som betaling av én enkelt grunn, og det er fordi vi kan, skrev Cuban i en pressemelding den gang.

Dogecoin er imidlertid ikke like populær hos alle. En som er skeptisk, er kryptoekspert Mike Novogratz, toppsjef i Galaxy Digital, et selskap som utelukkende driver innen kryptovaluta og blokkjedeteknologi, og har fulgt industrien lenge.

– Det virker som dogecoin appellerer til de samme folkene bak Gamestop-bevegelsen, har han uttalt til CNBC.

E24 har tidligere omtalt hvordan selskapet Gamestop havnet på alles lepper tidligere i år da en gruppe småinvestorer på Reddit-forumet WallStreetBets fikk ansvaret for deler av en voldsom oppgang i aksjen.

Tesla snur om bitcoin som betaling – kursen raser 10 prosent

Musk har sterk tro på krypto

Musk spør også sine Twitter-følgere om de vil at Tesla skal akseptere dogecoin. Twitter-meldingene kommer samme uke som kursen på verdens mest populære kryptovaluta, bitcoin, har falt. Også denne utviklingen kom etter utspill fra Tesla-sjefen.

Musk er bekymret for at utvinningen av bitcoin kan skade miljøet. Økningen i bruken av fossile energikilder til å utvinne bitcoin, har ført til at Tesla ikke lenger tar imot bitcoin som betaling for bilene sine, meldte han tidligere denne uken.

– Kryptovaluta er en god idé på mange nivåer, og vi mener de har en lovende fremtid, men dette kan ikke komme på bekostning av miljøet, skrev Musk på Twitter.

Senere har Musk klargjort hva han mener om kryptovalutaen, og sier han har sterk tro på krypto men at den ikke kan drive en «massiv økning i fossil drivstoffbruk, spesielt kull».

Det norske Finanstilsynet har stilt seg bak en advarsel fra flere europeiske finanstilsyn om risikoen for å tape alt når du investerer i kryptovaluta. Tilsynet har også tidligere advart mot kryptovaluta og den store risikoen for tap.

Musk-favoritten dogecoin sammenlignes med GamestopBrått bitcoin-fall etter melding om etterforskning av verdens største kryptobørs
Publisert: