Amerikaneren står bak en videreutvikling av Twenty20-konseptet, og har revolusjonert cricketsporten på de vestindiske øyer.

Twenty20 er en form for cricket hvor kampene bare varer i to timer.

Stanford introduserte sin egen turnering i 2006, Stanford 20/20, avholdt på hans egenbygde bane i Antigua. Stanford sponset turneringen med 28 millioner dollar, og fjorårets versjon av turneringen samlet 300 millioner TV-tittere.

I 2008 signerte det engelske cricketforbundet, England and Wales Cricket Board (ECB), en avtale med Allen Stanford om en serie på fem kamper mellom England og et vestindisk all-star-lag, med pengepremie på 130 millioner kroner til vinneren.

Femårsavtalen mellom engelsk cricket og Stanford skal være verdt 700 millioner kroner, i følge The Times.

Amerikanske myndigheter raidet i går Stanford Financial Group-kontorer i Houston, Memphis og Tupelo. Den amerikanske finansregulatoren Security and Exchange Commission (SEC) frøs Stanfords, og to av hans ansattes, formuer.

— Sjokkerende størrelse

Allen Stanford skal ha en formue på vel 2,2 milliarder dollar. Stanford Financial Group overser aktiva vertd 50 milliarder dollar.

  • Vi antar at det er snakk om en svindel av sjokkerende størrelse, som har spredd seg rundt om i verden, sier Rose Romero hos SEC-kontoret i Forth Worth, Texas, i følge The Times.

Stanford-svindelen anses som en "Ponzi-svindel", lik den Bernard Madoff også er tiltalt for i USA.

Skandalen har gitt vann på mølla til dem som advarte ECB med å inngå noe samarbeid med Stanford. Kritikerne har anklaget formann i ECB, Giles Clarke, gjennom samarbeidet med Stanford, å ha dratt engelsk cricket ned i søla. Han vil foreløpig ikke trekke seg som øverste sjef for ECB.

  • Jeg står ved de avtalene ECBs styre har gjort, sier Clarke til The Times.

ECB og forbindet på de vesitindiske øyer har sagt opp sine avtaler med Stanford.

Stanford har også sponsoravtaler med golfspilleren Vijay Singh, og fotballspilleren Michael Owen.