Thorvald Stoltenberg og kona har overdratt to tredeler av sommerparadiset Søndre Sandøy på Hvaler i Østfold til Jens Stoltenberg og søsteren Camilla.

Prisen på 1,2 millioner kroner var så lav at de to søsknene slapp å betale arveavgift, skriver Finansavisen.

En megler avisa har snakket med, mener eiendommen er verd langt mer enn det Stoltenberg-søsknene måtte gi for sine to tredeler.

— Den er mye verdt, i hvert fall 10 millioner. Man må imidlertid huske på at det er prisdempende at eiendommen deles opp i flere deler - den som kjøper noe slikt, ønsker jo ikke ukjente deleiere med på kjøpet, sier megleren som ikke ønsker å framstå med navn.

Med en prislapp på 10 millioner kroner, ville Camilla og Jens Stoltenberg måttet betale 365.000 kroner i arveavgift hver, men siden barn kan arve 470.000 kroner av sine foreldre før det beregnes arveavgift, slipper de unna.

Ifølge Karianne Hammer i Privatmegleren ligger tomter ute for salg til 1 og 2 millioner kroner hver seg. En eiendom som hun nå skal forsøke å selge, har en prisantydning på 6,9 millioner kroner, men i motsetning til Stoltenberg-eiendommen har denne 40 meter til sjøen og egen brygge. Stoltenbergs eiendom har ingen strandlinje, men hovedhus, anneks og bryggerett.