Les også:

Apple viser til at de mener Samsung i sine modeller, Galaxy S, Galaxy S II og Ace, kopierer brukeropplevelse og flere av deres patentbeskyttede teknologier i iPhone 4.

Samsung på sin side krever nå at Apple stanser salget av sin nyeste modell iPhone 4S med umiddelbar virkning, med samme begrunnelse.

Krever stopp i salget

Helt konkret har Samsung tirsdag levert inn en begjæring til domstoler i Japan og Australia for å stoppe salget av Apples nye

.

I tillegg har de anket den australske domstolens beslutning mot deres Galaxy Tab 10.1, fra 13. oktober.

Les mer:

Etter å ha tatt rettslige skritt mot Apple i Frankrike og Italia allerede, går Samsung nå altså videre i domstoler i Australia og Japan for å beskytte sine «immaterielle rettigheter», som de kaller det.

— Kopierer teknologien vår

I Japan krever Samsung at salget av iPhone4 og iPad2 stoppes umiddelbart. Rettsbegjæringen i Japan refererer til brudd på et standardpatent relatert til datakommunikasjon på 3G-nettet, samt tre patenter som har med brukergrensesnittet å gjøre.

Også i Australia vil Samsung stoppe salget av Apple-produkter med henvisning til patentbrudd. Samsungs begjæring om en midlertidig forføyning i Australia refererer til tre patentbrudd relatert til standarder innen trådløs telekommunikasjon, mer spesifikt WCDMA— og HSPA-teknologiene.

«Apple har fortsatt å bryte våre patentrettigheter og benytte seg av vår teknologi. Vi kommer ikke lengre til å være passive» , skriver Samsung i en pressemelding.

Langvarig strid

Rettsbegjæringene er siste utspill i en internasjonal, langvarig og hissig patentkampe mellom de to store aktørene på smarttelefonmarkedet.

Les:

Partene beskylder hverandre for å kopiere teknologi og brukeropplevelse i flere av deres produkter.

Foreløpig har ingen av partene vunnet helt frem til endelige rettsavgjørelser i noen land, men i flere land har salget av enkelte modeller måttet stoppe i påvente av videre rettsbehandling.

Stoppet Galaxy Tab 10.1

Så sent som i forrige uke la en australsk dommer ned en foreløpig salgstopp av Samsung Galaxy Tab 10.1. Samsung har stoppet salget i håp om å komme til en minnelig løsning, noe Apple blankt har avvist. Samsung har derfor valgt å anke avgjørelsen

— Vi er skuffet over rettsavgjørelsen, og vil ta alle nødvendige skritt for å sikre at våre innovative produkter blir tilgjengelige for kundene, sier en representant for Samsung til Bloomberg. De legger til at de mener deres patenter for trådløskommunikasjon er helt essensielle for deres foretningsdrift.

— Vi vil fortsette å forsvare våre intellektuelle verdier rettslig mot alle som forsøker å kopiere våre patenter og være gratispassasjerer på vår teknologi, sier de.

Stoppet i 30 land

Det var sent i august i år at en nederlandsk domstol la ned et midlertidig salgsforbud mot Samsungs Galaxy S, Galaxy S II og Ace-modeller i 30 europeiske land. Det var bare et-par registreringsfeil fra Apples side som gjorde at forbudet ikke gjalt alle EU-landene. Hellas, Italia og Spanie ble derfor holdt utenfor.

Samsung fikk ikke medhold i retten i Nederland forrige uke, om å få stoppet salget av Apples mobilprodukter, melder Reuters.