— En kjempegod ide! Mange av våre samarbeidspartnere ervirksomheter som legger stor vekt på fysisk fostring for sine ansatte.

Det er reaksjonen til Rune Bergsodden, daglig leder iBirkebeinerrennet, når Aftenposten ber om hans kommentar til årets nye vri påVasaloppet og et knippe andre store idrettsarrangementer som inngår i densåkalte svenske klassikeren, der flere hundretusen menennesker; proffer ogamatører, deltar.

Har du tips om jobb og arbeidsliv? Send oss en e-post!

Går på hjemmebane

«Arbetsplatsklassikeren» er navnet på tiltaket. Og arrangørenesatser på å engasjere svenske arbeidstagere, med et opplegg som starter seksuker før selve Vasaløpet.

I denne perioden skal den enkelte deltager påhjemmebane gå samme distanse som det berømte skiløpet og komme i mål innenstartskuddet smeller i Sälen 4. mars.

Vårt mål er også å få flest mulig mennesker opp frasofakrokenDe daglige prestasjonene blir registrert i en elektronisktreningsdagbok, via mobiltelefon. I første omgang er målet 20.000arbeidsplassdeltagere, men på lengre sikt håper arrangørene at antallet skalkomme opp i 100.000 personer, ifølge nettstedet duochjobbet.se.

Vil se nærmere på

— Dette må vi se nærmere på, sier Bergsodden ogfortsetter:

— En ting er å delta i selve Birkebeinerrennet, og komme overmål med startnummer på brystet. Men det er ikke alle gitt å gjennomføre etslikt løp i ett strekk. Da er det fint med et alternativ, for dem somønsker å aktivisere seg på annen måte, men trenger en ekstra dytt for å komme igang.

— Vårt mål er også å få flest mulig mennesker opp frasofakroken, og det svenskene her gjør er helt i tråd med vår tankegang. Dette erkreativt tenkt, og ideen bør absolutt kunne adopteres, fastslårBirkebeinersjefen, som tilføyer at de har flere aktiviteter flere tiltakgjennom året, som «Stafettbirken» og ulike treningssamlinger, nettoppfor å gjøre Birkebeineren til en positiv utfordring for flest mulig mennesker.

Mobiliseringseffekt

I Norsk Bedriftsidrettsforbund, som er et av de størstesærforbundene i idretts-Norge med 300.000 medlemmer, ergeneralsekretær Svenn Erik Bolle enig i at et tiltak somArbetsplassklassikeren kan ha en mobiliseringseffekt og egne seg for etarrangement som Birkebeinerrennet.

Han viser samtidig til at forbundetsOslo-avdeling gjennomfører ukentlige treningsøkter i skiløypene tilHolmenkoll-rennene, med god oppslutning.

Petter Northug deltar.
Trond Tandberg