Midt i Telenors India-krise, er både statsråd Rigmor Aasrud og tidligere statsminister Gro Harlem Brundtland tilfeldigvis i India. Ifølge avisen The Times of India er det ventet at Harlem Brundtland også skal bistå Telenor.Den engelskspråklige avisen The Times of India skrev i sin nettutgave mandag morgen, at:

– Gro Harlem Brundtland, tidligere statsminister i Norge og nå spesialutsending fra FN i klimaspørsmål, er ventet å ta opp saken med indiske myndigheter.

Avisen telegraphindia. com videreformidler samme informasjon.

Indisk øverste rettsinstans slapp torsdag i forrige uke nyheten om at alle mobillisenser som er fordelt etter 2008 – 122 i tallet–blir annullert. Telenors datterselskap Uninor eier 22 av disse, og har ingen andre lisenser. De kan dermed miste hele sitt næringsgrunnlag i landet hvor det bor 1,2 milliarder mennesker.

Telenor har ikke spurt

Aftenposten har vært i kontakt med den indiske journalisten som skrev saken, og han bekrefter at Gro Harlem Brundtland vil bruke sine kontakter på høyeste nivå for å fremme Telenors sak. Trolig er det snakk om å snakke med Indias statsminister om saken.

Brundtlands norske pressekontakt, Jon Mørland, sier at det ikke medfører riktighet at Telenor har bedt henne om hjelp.

– Gro Harlem Brundtland er for tiden i India i kapasitet av sitt medlemskap i The Elders hvor tematikken er barneekteskap. Det medfører ikke riktighet, som The Times of India refererer til, at hun skal ha blitt bedt om å ta opp Telenor-saken med indiske myndigheter, sier Mørland.

Telenor vil gjerne ha hjelp

Oppfølgerspørsmålet om hvorvidt Brundtland kommer til å ta opp saken på eget initiativ, varikke besvart innen deadline på denne saken.

Telenor på sin side avviser ikke at den tidligere direktøren for Verdens helseorganisasjon skal hjelpe Telenor.

– Vi har generell og god kontakt med norske myndigheter og relaterte aktører. Vi konstaterer at timingen for Brundtlands opphold i India var god, men ønsker ikke å gå inn på nærmere detaljer rundt eventuell dialog med henne, skriver pressetalsmann Tor Odland i en e-post.

Heller ikke Telenor besvarte oppfølgingsspørsmål knyttet til denne saken.

Møte i dag

Fornyingsminister Rigmor Aasrud er i India i disse dager. Hun skal i møte med Indias kommunikasjonsminister i dag. Der vil hun ta opp Telenor-saken.

– Det er normalt for en norsk minister å ta opp en slik sak på politisk nivå, sier Aaserud til The Times of India.

Hun legger til at de respekterer høyesteretts avgjørelse.

– Det er viktig for norske selskaper å bli rettferdig behandlet, at det er åpenhet i India, gitt et langsiktig engasjement i landet, sier ministeren til avisen.

Hun bedyrer overfor det oppmøtte pressekorpset at Telenor ikke har gjort noe galt i denne saken, og at disse lisensene ble utdelt før Telenor investerte i landet.

– Vi kommer til å følge saken tett, sier Aaserud.