Reid har ikke framlagt dokumentasjon som underbygger påstanden, men sier til amerikanske medier at han har en vanntett kilde i saken.

I et intervju med nettavisa Huffington Post sier Reid at han ble kontaktet av en anonym investor i Romneys tidligere investeringsselskap Bain Capital. «Harry, han har ikke betalt skatt på ti år», skal investoren ha sagt.

Krever bevis

Demokratene har lenge forsøkt å rette søkelyset mot den republikanske presidentkandidatens formue og hvor lite han har betalt i skatt. Torsdag brakte Reid informasjonen videre til Senatet.

— Ryktene går ut på at han (Romney) ikke har betalt noe i skatt på ti år, sa Reid, ifølge Reuters.

— La ham legge fram bevis på at han har betalt. For det har han ikke, la han til.

Romney reagerer imidlertid med å kreve at Reid selv legger fram bevis - eller lukker munnen.

— Harry må fortelle hvem han har snakket med. Dette er selvsagt helt og holdent uriktig. Det er usant og unøyaktig, sier Romney, som torsdag gjenopptok valgkampen i USA etter en utenlandsreise.

Obama betaler mer

Romney la fram dokumentasjon i januar på at han har betalt over 6 millioner dollar i skatt i 2010 og 2011, men har nektet å legge fram flere skattedokumenter, noe som har gitt demokratene vann på mølla.

Samtidig viser skatteberegninger at Barack Obama hadde en høyere skattesats enn Romney i fjor, trass i at Romney tjener mye mer enn presidenten.