Gjeldskrisen i Europa presser frem nytenkning om aldersgrenser. Det mener konsernsjef Robert Benmosche i forsikringsgiganten AIG, ifølge Bloomberg.

— Pensjonsalderen må oppjusteres til 70 år eller 80 år, sier Benmosche til finansnettstedet i et intervju han gir mens han ferierer i kystvillaen sin i Dubrovnik i Kroatia.

Han har selv rukket å bli 68 år og har åpenbart ingen planer om å gi seg med det første.

Benmosche mener at europeiske nasjoner må innse at arbeidstagerne må jobbe lenger enn man trodde da romslige pensjonsordninger ble fastlagt på 1980- og 1990-tallet.

— Da får man bedre råd til pensjoner og helsetjenester, mener Benmosche. Nye pensjonsregler vil ta en større del av byrden for unge arbeidstagere, mener han.

Viktig for Hellas

AIG -sjefen mener at kravet om å jobbe er viktig for Hellas, som står foran enda et nyvalg 17. juni og som er i økonomisk krise.

- Folk i Hellas må innse at det ikke finnes en enkel vei ut av dette. Regjeringen må få dem til å jobbe lenger, sier Benmosche.

Levealderen i Hellas er drøye 81 år, mens den reelle pensjonsalderen har ligget på 59,6 år

Levealderen i Hellas er drøye 81 år, mens den reelle pensjonsalderen har ligget på 59,6 år, ifølge Bloomberg.

Benmosche advarer grekerne mot en utvikling der landet faller ut av eurosonen. Uten grunnleggende økonomiske reformer vil befolkningen i så fall bli rammet av en enorm inflasjon som vil virke ødeleggende på mennesker med faste inntekter.

AIG har forøvrig hentet inn sine egne fagfolk fra Argentina for å bistå sitt apparat i Hellas under den økonomiske krisen. Rundt årtusenskiftet gjennomlevde Argentina en gjeldskrise som har endel likhetspunkter med krisen i Europa.

Redningsaksjon

AIG er fortsatt ett av de store forsikringskonsernene i USA. Giganten var en hårsbredd fra fullstendig kollaps i kjølvannet av Lehman Brothers-konkursen 15. september 2008.

Den amerikanske staten sprøytet over 180 milliarder dollar inn i landets største forsikringsselskap for å unngå et sammenbrudd som kunne fått enda større ringvirkninger på verdensøkonomien enn Lehman-fallitten. Det amerikanske finansministeriet har siden den gang redusert sin eierandel fra 92 prosent til 61 prosent etter aksjesalg.

Hva tror du? Si din mening i kommentarfeltet eller på våre facebooksider!

- Pensjonsalderen må oppjusteres til 70 år eller 80 år, sier Robert Benmosche, konsernsjef i forsikringsgiganten AIG.
REUTERS/Stringer