Den har nye vinduer fra 2002, ellers er ettromsleiligheten på 39 kvadratmeter på Torshov i Oslo et totalt oppussingsobjekt.

Boligen har ikke bad, bare WC med askebeger montert i sittehøyde på veggen. I tillegg har det vært vannlekkasje på kjøkkenet.

Det skremte imidlertid ikke vekk kjøperne under visning nylig, og prisen endte til slutt på 1,75 millioner kroner — 750.000 kroner over takst og prisantydning.

15 med i budrunde

Med en takst på én million kroner, er det ikke mange leiligheter å få tak i relativt sentralt i Oslo, og hele 15 stykker var med i budrunden på Torshov-boligen, forteller eiendomsmegler i Obos, Marius Holm.

— Taksten er begrunnet med at takstmannen syntes det var mye å gjøre med den nedslitte leiligheten. Men markedet mente noe annet, og her har vi tilbud og etterspørsel etter auksjonsprinsippet i praksis, sier Holm.Han var forberedt på at leiligheten, til tross for sin svært lave standard, skulle gå endel over takst, men er overrasket over at budgiverne strakk seg så langt over.

— Man finner jo nesten ikke bolig til én million i Oslo i dag, og da fulgte interessen deretter, sier Holm.

Han sier det er sjelden de selger boliger uten bad i dag.

— Leiligheter til én million kroner på denne størrelsen finner man nesten ikke i Oslo i dag, da må de se helt elendig ut, og det gjorde jo denne, sier Holm.

Flere godtar oppussing

At boliger til salgs trenger oppussing, ser ut til å skremme færre fra kjøp enn før.

En undersøkelse utført av Opinion for Finn Eiendom og Eiendomsmeglerforetakenes forening i fjor høst, viser at stadig flere synes det er greit å måtte pusse opp når de kjøper bolig.

85 prosent av de spurte aksepterer oppussing, en økning fra 80 prosent året før.

Følg Aftenposten Bolig på Facebook