— Han var forelsket og ønsket et kjærlighetsforhold.

Slik forklarte den thailandskfødte kvinnen (26) som bor i Bergen seg i høst, da politiet beslagla 80.000 kroner på kontoen hennes.

I februar 2012 møtte hun en nå 61 år gammel mann fra østlandsområdet.

Jeg har nok vært i overkant naiv

— Mannen overøste henne med gaver, som betaling av husleie, reiser og luksusvarer som dyre vesker, jakker og smykker, forteller advokat Eirik Espelid, som representerer 26-åringen.

Nå er kvinnen tiltalt for grovt bedrageri og underslag etter at mannen anmeldte henne til politiet. Det er foreløpig ikke satt noen dato for rettssaken.

Skulle kjøpe hus

Sommeren 2012 begynte mannen å overføre penger til den yngre kvinnens bankkonto.

Gjennom elleve transaksjoner det neste året ble det totalt overført 1.351.000 kroner.

Den fornærmede mannen forteller at pengene skulle gå til kjøp av en eiendom i det nordøstlige Thailand.

— Jeg var interessert i å kjøpe et hus der nede. Hun fortalte at en av naboene til familien hennes skulle selge, sier 61-åringen til BT.

— Jeg overførte penger for at hun skulle betale for eiendommen, sier han.

Kvinnen skal ha sendt ham bilder av huset og holdt ham oppdatert om kjøpsprosessen.

— Når forsto du at noe var galt?

— Jeg fattet mistanke da hun sluttet å svare på mine e-poster og tekstmeldinger om hvordan det gikk med kjøpet, sier mannen.

Brukte penger på gull

Etter hvert skal kvinnen ha sagt at naboen likevel ikke ønsket å selge huset i Thailand. Kvinnens versjon er at mannen skulle kjøpe boligen til henne.

— Da selger av eiendommen trakk seg fra salget, var fornærmede - etter det min klient forklarer - innforstått med at hun disponerte pengegavene til andre formål, sier kvinnens advokat.

I forbindelse med at politiet i høst tok beslag i 80.000 kroner på kontoen hennes, forklarte kvinnen i Bergen tingrett at hun hadde brukt pengene på flere ting:

Ca. 100.000 kroner ble donert til tempel og skole.

Ca. 220.000 kroner ble brukt på gull.

Ca. 100.000 kroner brukt til å tegne forsikring for familien hennes.

Ca. 100.000 kroner gikk til å planlegge minnestund for hennes far.

I tillegg skal kvinnen ifølge sin forklaring ha brukt penger på reise og gitt gaver til venner og familie i Thailand.

Har overføringsbilag

Mannen fra østlandsområdet har en helt annen oppfatning av saken. Han har overlevert e-postkorrespondanse til politiet. Denne mener han beviser at pengene skulle gå til bolig.

— Hvordan kan man tro at dette er en gave når det er snakk om så store summer? Det er også knyttet tekst til pengeoverføringene hvor det står at det gjelder kjøp av hus, forteller mannen.

Politiadvokat Knut Skavang ved Asker og Bærum politidistrikt bekrefter overfor BT at bilag med tekst knyttet til flere av overføringene er en del av bevisgrunnlaget. Tiltalen på grovt bedrageri og grovt underslag har en strafferamme på seks års fengsel.

61-åringen har krevd erstatning tilsvarende det overførte beløpet på 1,35 millioner kroner.

— Hva tenker du om saken i ettertid?

— Det er klart i ettertid at jeg tenker jeg nok har vært i overkant naiv ved å tro at dette var noe hun ville hjelpe meg med. Men hun virket veldig ærlig og tilforlatelig den tiden jeg kjente henne. Hun var veldig begeistret for huset og mente det var et utmerket sted å være, sier den fornærmede mannen.

Erkjenner ikke skyld

Ifølge tiltaltes advokat ble det aldri lagt skjult på at pengene ble brukt på annet enn bolig.

— Min klient forteller at hun og fornærmede snakket daglig i denne tiden og at han var fullt informert, sier advokat Espelid.

Ifølge kvinnen var det etter forholdet tok slutt 61-åringen kom til henne og krevde pengene tilbake. Hun erkjenner ikke straffskyld, og mener pengeoverføringene var å betrakte som en gave.

— Saken er selvsagt en stor belastning for henne og familien, og hun er lei seg for at hun blir fremstilt som en kjeltring av fornærmede, sier Espelid.