Schibsted hadde som mål er å eie 100 prosent av Aspiro-aksjene, og en forutsetning for dette var at de fikk kjøpe 90 prosent av aksjene.

Dette ville gitt Schibsted kontroll over musikktjenesten Wimp, en ledende leverandør avstreamingtjenester for TV og musikk og en av Spotifys største konkurrenter.

Kjøpte opp 74 prosent av aksjene

Ifølge en børsmelding selskapet sendte ut i dag så har Schibsted nå avsluttet kjøp av Aspiro-aksjer og eier nå 74,3 prosent av aksjene.

Det opprinnelige budet gikk ut den 15. februar. Dette ble forlenget i 14 dager og deretter har selskapet kjøpt opp aksjer frem til nå.

— Vi visste at selskapet har en veldig spredt aksjonærstruktur. Derfor er vi fornøyd med å være der vi er nå, sier konserndirektør Trond Berger i Schibsted Media Group.

En aksjonsgruppe på Facebook som kaller seg «Aspiro - var med och säg nej till skambudet frånSchibsted!», mobiliserte i forkant av kjøpet for å sikre at Schibsted ikke skulle få kjøpe selskapet. Gruppen har 300 medlemmer.

Gruppen forklarer sitt engasjement med følgende påFacebook-siden:

«Schibsted har lagt ett skambud på Aspiro -1,65 per aktie. (tidigare bud på 3,30 gick inte igenom - Aspiro ärintressantare idag - ett bud borde absolut ligga ÖVER 3,30 idag.)»

Schibsteds bud var på 340 millioner svenske kroner.

Mindre frihet

- Hva er det dere ikke oppnår nå som dere ikke har kontroll over alle aksjene?

— Det ligger i sakens natur at man har flere friheter som eier når selskapet ikke er børsnotert, men vi vil fortsatt ha mye av den samme strategien for selskapet, sier Berger.

Han bekrefter overfor Aftenposten at Schibsted ikke har planer om å kjøpe flere aksjer slik det er nå.

- Tror du aksjonsgruppen har bidratt til utfallet i denne saken?

— Jeg tror gruppen har hatt lite å si for utfallet. En del av dem som var med i gruppen har akseptert vårt bud. Vi har et veldig avslappet forhold til denne gruppen. Det er vanlig at de som skal selge aksjer argumenterer for en bedre pris, sier Berger.

Blandede følelser

Og det at noen lot seg kjøpe, bekreftes av meldinger på Facebook-siden til aksjonsgruppen:

En skriver: «Solgte mig ut. Tøffe kapitalister i Schibsted! Sleip strategi med trusler om emisjon til seg selv og meldinger om at de nå ikke kjøper mer over børs!»

At selskapet nå ikke lenger vil kjøpe flere aksjer mottas med blandede følelser.

En skriver: «Just nu så försöker dom leka katt och råtta och skrämma oss till försäljning. Det gäller att inte låta sig skrämmas av deras mobbningsfasoner.»

Aftenposten er en del av Schibsted-konsernet.