Les også:

Verdens største paraplyselskap for luksusvarer, LVMH, Louis Vuitton Moët Hennessy, står bak mer enn 60 kjente merkevarer.

Etter et veldig tøft år med lav etterspørsel etter luksusprodukter, som følge av finanskrisen, slår de tilbake i år.

Salget de ni første månedene i 2010 har steget med 24 prosent sammenlignet med de ni første månedene av 2009, opplyser selskapet i en pressemelding.

Blant salgsvinnerne så langt i år finner vi vesker fra Louis Vuitton og Fendi, klær fra Donna Karen, Christian Dior-parfyme, TAG Heuer-klokker, Hennessy-konjakk og champagne fra Moët & Chandon.

Konjakk i Asia

Inntektene økte til 5,11 millioner euro (tilsvarende 42 millioner kroner), som var bedre enn analytikerne forventet.

— Alle avdelingene i LVMH gjorde det bedre enn vi forventet, sier analytiker Melanie Flouqet i JPMorgan til Bloomberg.

Salget av klokker og smykker har økt mest, med hele 29 prosent sammenlignet med 2009.

Vin- og brennevinssalget til LVMH steg med 22 prosent. Selskapet trekker frem at salget at konjakk har økt spesielt mye i Asia.

— Den strålende innsatsen i årets første ni måneder, har bekreftet vår tro på 2010. Gruppen vil fortsette sin aktive strategi for innovasjon og ekspansjon i utvalgte lovende markeder. LVMH stoler på kraften til sine merkevarer og talentet til laget for å styrke vår ledende globale posisjon i markedet for luksusprodukter, skriver selskapet i meldingen.

Les mer på LVMHs hjemmeside.

Selskapets aksje steg på børsen i Paris etter at tallene ble offentliggjort. Aksjen har steget 23 prosent i løpet av de siste seks månedene.

Kina vil ha Burberry

Burberry melder også som økt salg i de seks månedene i perioden april-september. Salget økte med 21 prosent og selskapet sier overskuddet også har bedret seg.

Det er særlig salget i Asia som driver veksten, men det har også økt i Storbritannia, Italia og Frankrike. Burberrys salg i Asia økte med 50 prosent og Kina står for størstedelen.

— Vi vokser på flere områder og vi mener vi står sterkt, uavhengig av de økonomiske konjunkturene, sier finansdirektør Stacey Cartwright til Reuters.

Burberry har laget blant vesker og regnfrakker med sitt karakteriskiske rutemønster i 154 år. De forteller at veksten i en stor grad har vært i de fremvoksende økonomier og ved at flere turister fra Kina handler i vesten.