Ifølge Findus viser prøver av pytt i panne-rettene at de inneholder mellom 1 og 3 prosent hestekjøtt, som ikke er merket på varedeklarasjonen.

— Bedrageriet med hestekjøtt som har rammet forbrukere over hele Europa, er meget alvorlig. Selv om alle våre leverandører har bekreftet at de ikke bruker hestekjøtt i sin produksjon, så må vi nå erkjenne at vi ikke lenger kan stole på noen. Derfor tester vi systematisk hele vårt produktsortiment, sier administrerende direktør Jari Latvanen i Findus Norden til Ritzau.

Findus har så langt gjennomført 122 tester, og det er 1,4 kilos pytt i panne som har testet positivt for spor av hestekjøtt.

Torsdag ble også en rekke kebabkjøttprodukter trukket fra det finske markedet etter at de viste seg å inneholde hestekjøtt, melder nyhetsbyrået FNB. I Romania opplyste myndighetene torsdag at det er avdekket hestekjøtt i 100 kilo kjøtt som var merket som storfekjøtt, melder Reuters.

Fortsatt blir store mengder umerket hestekjøtt oppdaget i matvarer på europeiske markeder, og millioner av produkter er fjernet fra butikkhyllene de siste ukene.

Ved siden av Findus er matvaregiganten Nestlé og den brasilianske kjøttprodusenten JBS sterkt involvert i skandalen.