Styreleder Stein Erik Hagens nære venn Åge Korsvold overtar som konsernsjef etter at Bjørn Wiggen fikk marsjordre i helgen. Men Korsvold regner med å fratre igjen før nyttår.

Det er ikke første gang Åge Korsvold sitter i Orklas toppledelse.

Han var også direktør i samme selskap fra 1977 til 1983. Det er imidlertid ikke stort mer enn Orkla-navnet som er det samme.

- Orkla er et helt annet selskap i dag enn da jeg var her sist, sier Korsvold.

Mer merkevarer

Orkla ble dannet som et gruveselskap i Sør-Trøndelag, men har de siste 20 årene blitt mer kjent for frossenpizza, vaskemidler og maling. Orkla er fortsatt ikke ferdig forvandlet fra et industrikonsern til et rent merkevareselskap.

- Hvordan skal du sørge for at Orkla lykkes med å selge virksomhet utenfor kjerneområdet?

- Dette er prosesser som går og som skal videreføres, svarer Korsvold.

- Men man kunne få inntrykk av at din forgjenger måtte slutte fordi salget gikk for tregt?

- Det er ikke min rolle å kommentere det. Jeg vil snakke om Orkla fremover.

Vil ikke bli sittende

Korsvold har vært nestleder i Orkla-styret siden i fjor sommer, og har i denne perioden deltatt i arbeidet med den nye strategien. Han er nær venn av Stein Erik Hagen, som er styreleder og sammen med sin familie eier omtrent 25 prosent av selskapet.

- Hvordan blir det å gå fra å jobbe med Hagen i styret til å jobbe for ham i ledelsen?

- Jeg ser ikke noen store skift i samarbeidet. Det er selvfølgelig en annen og mer utøvende rolle, men det blir et profesjonelt samarbeid. Vi har så langt vært enige om hovedlinjene i strategien, sier Korsvold.

Orkla-styret går nå i gang med å finne en ny konsernsjef, og håper å ha dette på plass innen nyttår. Det er ikke aktuelt for Korsvold å ta jobben på permanent basis.