Like sultne på suksess for andre gang

Gode medarbeidere, og gøy på jobben. Det teller mest for å oppnå resultat, mener dobbeltgründerne i Bergen Bemanning.

Publisert Publisert

LIKE ENTUSIASTISKE: Nina Haaland (til v.) og Anne Bull Johannessen er ikke interessert i å hvile på laurbærene. De synes det er mye gøyere å jobbe. - Vi har en oppriktighet i det vi gjør. Vi synes det er gøy å få andre i jobb. Derfor blir dagene aldri et slit, sier Nina Haaland. ARKIVFOTO: RUNE SÆVIG

  • Marit Holm
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

To og et halvt år etter at Nina Haaland og Anne Bull Johannessen startet sitt eget bemanningsbyrå for andre gang, nærmer de seg målet som er å bli det største lokale selskapet innen rekruttering på deres områder. Det vil si fagarbeidere, ingeniører og alt innen kontor og administrasjon.

— I fjor havnet vi over budsjett, og er veldig fornøyd med det. I år er ambisjonen å omsette for over 60 millioner kroner. Vi skal fortsette å vokse, men også konsentrere oss om det vi er gode på og passe på at vi ikke gaper over for mye, sier Nina Haaland.

Solgte for 40 millioner

Hun og makker Anne Bull Johannessen startet med tomme hender, leide lokaler og Fretex-møbler da de etablerte Bemex Bemanning i 2001. På fem år økte omsetningen fra null til 68 millioner kroner. I juni 2006 solgte de selskapet til ISS for over 40 millioner. Betingelsen var at de to ble med over i ISS. De ble værende i tre år, før de hoppet av med ett års karantene.

I september 2010 var de to gründerne tilbake med Bergen Bemanning, i samme bygg som de startet første gangen. Men denne gangen eier de hele Nesttunveien 107 – et bygg på 900 kvadratmeter med kontorer, butikker og ti leiligheter.

— Til forskjell fra forrige gang hadde vi råd til å ansette folk fra første dag, og vi hadde penger til utstyr og inventar og lønn til oss selv. Men jobben er like krevende, og vi arbeider like mye. Det er fordi det er like gøy, sier Nina Haaland.

Alfa og omega

Egentlig hadde damene tenkt å gå i gang med lederrekruttering, da de ble oppringt av noen tidligere ansatte. Kunne de ikke tenke seg til å begynne på nytt? Slik at det ble mulig å få det gøy på jobben igjen?

— Vi falt for den, selvfølgelig, men sannheten er at humør og godt arbeidsmiljø er avgjørende for å oppnå gode resultater. Vi ler og gleder oss over hverandres suksess, og er opptatt av at alle skal nå sine egne mål. Jeg tror vi har klart å skape en kultur der alle hjelper hverandre, og der alle oppfattes som like viktige. Og så opplever jeg at alle synes det er motiverende å skaffe folk jobb, og være med på å bygge andres karriere, sier Nina Haaland.

Finne de riktige ansatte

Ifølge NHO Service vokste bemanningsbransjen i Norge med 7,2 prosent i fjor, men det var nedgang i flere tradisjonelle yrkesområder som for eksempel kontor og administrasjon. I første kvartal i år var nedgangen innen kontor og administrasjon på nesten ni prosent, mens det var vekst innen industri og produksjon.

Hos Bergen Bemanning øker etterspørselen. Spesielt merker de at det er rift om gode fagarbeidere.

— Å være et lite og frittstående bemanningsbyrå er ingen ulempe. Vi kan riktignok ikke konkurrere om de største oppdragene for de største selskapene. Men vi ser at mange av de store selskapene ønsker å ha kontakt med lokale bemanningsbyrå, i tillegg til de som er landsdekkende, sier Haaland.

Selv synes hun ikke det er så rart. Det handler om å finne de riktige ansatte. Det har vært avgjørende for fremgangen til Bergen Bemanning, ifølge Haaland, og er et suksesskriterium for enhver bedrift.

Vil ha flere menn

— Den gode medarbeideren passer inn i det miljøet hun eller han skal jobbe i, har de nødvendige kvalifikasjoner, tar jobben på alvor og har god arbeidsmoral. Og bidrar til å skape et godt arbeidsmiljø for seg selv og andre, mener Nina Haaland.

Alle syv som utgjør den faste staben i Bergen Bemanning, er håndplukket. Alle har solid bransjeerfaring, og er flinke til å følge opp hver enkelt jobbsøker samtidig som de er gode selgere. Et flertall av de ansatte er kvinner, derfor er det et mål å få flere menn når staben etter hvert skal utvides.

— Men vi ansetter ikke menn for enhver pris. Kvalifikasjonene er det viktigste, sier Haaland.

Bergen Bemanning AS20122011
Driftsinntekter49,331,1
Driftsresultat7,53,8
Res. før skatt7,53,8
  • Beløp i mill. kr
Publisert

Sakene flest leser nå

  1. Toåring falt i elv i Geiranger - omfattende søk pågår

  2. Lange køer etter at ferge fikk problemer

  3. Rådmannen sov knapt på flere uker etter møtet med familien: – Jeg angrer ikke

  4. Kim-André er verdensmester i dødsing. Her kaster han seg i sjøen på Nordnes.

  5. Kjære student: Velkomen til Bergen. Her skal du bu dyrt. Og dårleg.

  6. Rørleggerbedriften Olav Grevstad er konkurs

  1. Jobb og karriere