Røkke-selskap står bak to nye hoteller i Bergen

Kjell Inge Røkke eier halvparten av selskapet Haut Nordic som er på vei til Bergen for å drive to nye hoteller.

Publisert Publisert

NYTT HOTELL: Det nye hotellet i Domkirkegaten 6 skal bygges her. Hotellet blir liggende vegg i vegg med nedlagte Tanks skole som ses i forgrunnen av Domkirken. Foto: Ørjan Deisz

Den andre halvparten av selskapet eies av Sondre Prestegard. Han er utflyttet bergenser og har drevet mange år i bransjen.

«The Shoemaker»

Haut Nordic skal etablere 176 nye hotellrom i Bergen. I Skostredet kommer The Shoemaker med 43 rom i løpet av 2021. Dette hotellet blir bygget over utestedet Folk & Røvere. Det største av hotellene får 133 rom og skal reises fra grunnen i Domkirkegaten 6. Hotellet skal stå ferdig i 2022.

Det er Palass Eiendom AS som bygger de to hotellene. De investerer rundt 300 millioner kroner i prosjektene.

BYGGER FOR 300 MILLIONER: Eiendomsforvalter Jan-Erik Hæve og prosjektansvarlig Camilla Cecilie Hæve i Palass Eiendom AS viser frem planene for de to nye hotellene i Domkirkegaten 6 og i Skostredet. Foto: Ørjan Deisz

Glassbygg på toppen

The Shoemaker får hovedinngang fra Korskirkeallmenningen, men det blir også en inngang fra Skostredet.

– Hotellet kommer i andre og tredje etasje med et glassbygg i eksisterende mønehøyde på toppen, sier Sigbjørn Hæve. Han er gründer og prosjektleder i Palass Eiendom AS.

Hæve forteller at det foreløpig ikke er avgjort om det bli spaavdeling eller pub i glassbygget.

– Det er mange utfordringer knyttet til det å rehabilitere gamle bygg, men vi har god erfaring med flere andre hus i området.

GLASSHUS: På toppen av hotellet som får navnet The Shoemaker planlegges det et glasshus. Arkitektene sett for seg at det kan få denne utformingen. Foto: IDS architects

Bærekraft og gjenbruk

Konserndirektør i Haut Nordic AS, Olav Langli, ser frem til å ta opp hotellkonkurransen i bergensmarkedet.

– Vi vet at hotellmarkedet i Bergen er tøft, men vi satser langsiktig. At det nesten har vært en dobling i antall hotellrom de siste ti årene, viser bare at Bergen er en attraktiv by, sier Langli.

Det lille hotellet i Skostredet skal tuftes på bærekraft og ideen om gjenbruk.

SKOMAKERHOTELL: I etasjene over puben Folk og Røvere skal det bygges nytt hotell. Foto: Ørjan Deisz

Titalls skomakere

– Dette blir en liten perle. Inventar og innredning i resepsjon og alle rom får farger, stoff og materialer som er inspirert av skomakerens virke. I sin tid har det jobbet flere titalls skomakere i området, sier Langli.

I hotellet i Domkirkegaten introduserer Haut Nordic det de kaller «fleksibel innsjekk». Dette hotellet blir en del av Marawell Hotels-kjeden som selskapet nylig lanserte.

– Uansett når på døgnet gjestene kommer, så får man 20 timer til disposisjon som på andre hoteller. Forskjellen er bare at man kan sjekke inn og ut når man vil, sier Langli.

BYGGES FRA GRUNNEN: Prosjektansvarlig Camilla Cecilie Hæve og eiendomsforvalter Jan-Erik Hæve på parkeringsplassen i Domkirkegaten 6 der et nytt hotell med 143 rom skal reises. Foto: Ørjan Deisz

Ønsker å kjøpe Tanks skole

Domkirkegaten 6 er i dag en stor parkeringsplass. Her blir spaden satt i jorden før 1. april.

– Det nye hotellet blir liggende vegg i vegg med gamle Tanks skole. Det er ingen hemmelighet at vi ønsker å kjøpe dette bygget som i dag eies av Tom Rune Pedersen og Magic Norway AS, sier Sigbjørn Hæve.

NYTT HOTELL: Det nye hotellet i Domkirkegaten 6 skal bygges her. Hotellet blir liggende vegg i vegg med nedlagte Tanks skole som ses foran Domkirken. Foto: Ørjan Deisz

Kan bli 40 nye rom

I midten av november skrev BT at Pedersen ønsker å gjøre om den nedlagte skolen og området rundt til en gedigen kultur- og konsertarena. Han har imidletid fått tommelen ned fra Fylkeskonservatoren og Byantikvaren.

– Om planene ikke lar seg realisere, så er vi rede til å kjøpe eiendommen til riktig pris. Muligheten for å etablere 40 nye hotellrom i gamle Tanks skole er en interessant tanke, sier Hæve.

Nær dobling på ti år

Peter Wiederstrøm driver Wiederstrøm Hotel Consulting.

– Vi bistår hotellaktører i nye prosjekter, og er blitt kontaktet av flere som ønsker å komme inn i bergensmarkedet. Dette til tross for at hotellmarkedet i Bergen er blitt svært mye tøffere de siste årene.

Statistikk fra Wiederstrøm viser at hotellkapasiteten er nær doblet i Bergen de siste ti årene.

– Lenge toppet Bergen beleggsoversiktene blant de norske storbyene, med en årlig kapasitetsutnyttelse på over 70 prosent. I 2018 havnet man under 60 prosent, mens man i 2019 fikk bokført 61 prosent. Etterspørselen har økt hele veien, men kapasitetsutvidelsen har vært enorm, sier Wiederstrøm.

DOMKIRKEGATEN: Tegningen viser utformingen av det nye hotellet i Domkirkegaten 6. Foto: Arkitektstudio Elfrida Bull Bene AS

Publisert