De første testene av Hurtigrutepassasjerer i Tromsø er negative

Tromsø kommune har fått svar på 11 coronaprøver fra passasjerer på Hurtigruteskipet MS Roald Amundsen, og alle er negative.

  • NTB
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

Av de 20 første passasjerene som er testet har de første 11 prøvesvarene vært negative.

– At de første resultatene er negative er et godt tegn. Så må vi bare avvente til de siste resultatene kommer nå, cirka klokken 15, sier ordfører i Tromsø kommune, Gunnar Wilhelmsen til VG.

Rundt 40 av de 386 passasjerene fra de to siste seilasene med skipet befinner seg fortsatt i Tromsø. De øvrige befinner seg i 68 andre kommuner. Til sammen 36 besetningsmedlemmer og én passasjer fra seilasene er bekreftet smittet av koronaviruset.

–De øvrige ni får vi svar på i ettermiddag. Dette er prøver av passasjerer som ikke er hjemmehørende i Tromsø, men er innkvartert i karantene her, sier kommuneoverlege i Tromsø, Kathrine Kristoffersen til avisen.

– Corona var det siste Hurtigruten trengte nå

400 i karantene

36 ansatte på Hurtigruten er coronasmittet, mens nærmere 400 passasjerer er satt i karantene.

– Vi er veldig lei oss, sa direktør Daniel Skjeldam i en kommentar.

Tallet på smittede steg med 32 personer lørdag etter at det fredag ble påvist covid-19 hos fire besetningsmedlemmer på ekspedisjonsskipet MS Roald Amundsen. Skipet ligger nå til kai i Tromsø.

Prøvesvarene fra samtlige ansatte er klare. 33 av de smittede har filippinsk bakgrunn, mens de to andre er fra Norge og Tyskland. Nasjonaliteten på den siste smittede er ikke kjent. De fleste av dem har ikke symptomer.

Publisert