Grieg Seafood-resultatet faller – opprettholder guiding

Grieg Seafoods resultater er foreløpig lite påvirket av coronapandemien, men resultatene trekkes ned av høyere kostnader og lavere priser knyttet til laksesykdom. Vekstmålet på 100.000 tonn opprettholdes.

Sjef for Grieg Seafood Andres Kvame rapporterer resultater for første kvartal torsdag.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Lakseoppdretter Grieg Seafood leverer et operasjonelt driftsresultat på 240 millioner kroner i første kvartal, ned fra 267 millioner året før.

Selskapet sier markedssituasjonen i første kvartal er påvirket av coronapandemien, men at det til tross for de utfordrende omstendighetene, fortsatt er høy etterspørsel etter laks.

«Grieg Seafood har klart det å opprettholde effektiv drift gjennom første kvartal og påvirkningen på resultatene i første kvartal har vært begrenset», heter det.

Selskapets diversifiserte geografiske tilstedeværelse har gitt noe fleksibilitet og redusert logistiske utfordringer i forbindelse med pandemien.

Mesteparten av Grieg Seafoods laks blir sendt med lastebil fra Norge eller Storbritannia til europeiske markeder, eller fra Canada til de nordamerikanske markedene.

Flyfrakt har imidlertid vært en utfordring i kvartalet, særlig mellom Europa og USA.

Salget til Asia, spesielt fra British Columbia til Kina, har blitt opprettholdt på gode nivåer, opplyser selskapet.

Les også: (+) Investere i oppdrett? Dette er fiskesykdommene du bør vite om

Opprettholder mål

Selskapet venter å slakte 24.900 tonn i andre kvartal og opprettholder sitt mål om å slakte 100.000 tonn i 2020.

Det ble slaktet 18.362 tonn i første kvartal, i tråd med en tidligere oppdatering. Samtidig ble det varslet høyere kostnader og lavere priser som følge av laksesykdommer i Finnmark.

I denne regionen falt driftsresultat (ebit) per kilo til 4,44 kroner fra 25,01 i samme kvartal i fjor.

Total ebit per kilo viser en nedgang til 13,09 kroner fra 18,07 kroner.

Inntektene økte likevel med 25 prosent til 2,06 milliarder kroner, løftet av høyere slaktevolum og svakere kronekurs.

Justeringer for biomasse (verdien på laksen de har i sjøen) trekker ned med 779 millioner kroner, slik at resultat etter skatt ender på minus 445 millioner kroner fra pluss 256 millioner året før.

Selskapet viderefører sin vekststrategi mot 2025, der målet er å slakte over 150.000 tonn, men avhengig av hvordan markedet utvikler seg de kommende månedene, vurderes det å utsette vekstinvesteringer på 200–300 millioner kroner million på kort sikt.

Dette vil ikke ha noe særlig betydning for slakteplanene på kort sikt, eller langsiktige vekstambisjoner.

Se rapporten her
Publisert: