Russland med sanksjoner mot Mark Zuckerberg

Toppsjefen i Facebook-eier Meta og visepresident Kamala Harris er blant amerikanerne som nå nektes innreise til Russland.

Metas toppsjef Mark Zuckerberg
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Total er ytterligere 29 amerikanere lagt til på Russlands sanksjonsliste, melder Reuters torsdag ettermiddag. Det er det russiske utenriksdepartementet som melder om de nye sanksjonene.

I tillegg til Zuckerberg og Harris er blant andre Pentagon-talsperson John Kirby og viseforsvarsminister Kathleen Hicks rammet av russiske sanksjoner.

USAs president Joe Biden, utenriksminister Antony Blinken og forsvarsminister Lloyd Austin ble satt på sanksjonslisten allerede i midten av mars.

Russland sanksjonerer president Joe Biden

61 kanadiere er også inkludert i denne sanksjonsrunden, ifølge Reuters. Sentralbanksjef Tiff Macklem, sjefen for landets spesialstyrker Steve Boivin og ordførerne i storbyene Toronto og Ottawa nektes innreise til Russland på ubestemt tid.

USA, Canada, EU og en rekke andre land har innført sanksjoner mot Russland og en lang liste med russere etter invasjonen av Ukraina.

President Vladimir Putin, utenriksministre Sergej Lavrov og mange andre toppolitikere har blant annet fått fryst sine midler. Det samme gjelder mange russiske milliardærer og oligarker.

Publisert: