Russland med sanksjoner mot Mark Zuckerberg

Toppsjefen i Facebook-eier Meta og visepresident Kamala Harris er blant amerikanerne som nå nektes innreise til Russland.

Metas toppsjef Mark Zuckerberg
  • Truls Lier
Publisert Publisert

Total er ytterligere 29 amerikanere lagt til på Russlands sanksjonsliste, melder Reuters torsdag ettermiddag. Det er det russiske utenriksdepartementet som melder om de nye sanksjonene.

I tillegg til Zuckerberg og Harris er blant andre Pentagon-talsperson John Kirby og viseforsvarsminister Kathleen Hicks rammet av russiske sanksjoner.

USAs president Joe Biden, utenriksminister Antony Blinken og forsvarsminister Lloyd Austin ble satt på sanksjonslisten allerede i midten av mars.

Russland sanksjonerer president Joe Biden

61 kanadiere er også inkludert i denne sanksjonsrunden, ifølge Reuters. Sentralbanksjef Tiff Macklem, sjefen for landets spesialstyrker Steve Boivin og ordførerne i storbyene Toronto og Ottawa nektes innreise til Russland på ubestemt tid.

USA, Canada, EU og en rekke andre land har innført sanksjoner mot Russland og en lang liste med russere etter invasjonen av Ukraina.

President Vladimir Putin, utenriksministre Sergej Lavrov og mange andre toppolitikere har blant annet fått fryst sine midler. Det samme gjelder mange russiske milliardærer og oligarker.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Sanksjonert oligark trekker seg som sjef for russisk oljegigant

  2. Russland nærmere teknisk konkurs – betalte i rubler

  1. Mark Zuckerberg
  2. Russland
  3. Kamala Harris
  4. Sanksjoner
  5. Krigen i Ukraina
BT anbefaler

«Sørg for å få de jævla voldtekts­mennene dømt», var noe av det siste Synnøve skrev

Hun ble forbannet da politiet henla overgrepsanmeldelsen hennes. To år etter hennes død skal regjeringen utrede loven…

LES SAKEN