Bekreftet: Musk vil gå videre med Twitter-oppkjøp

(E24) Det viser en melding til det amerikanske finanstilsynet. Aksjen skjøt opp 22 prosent på Wall Street.

Elon Musk var august i Stavanger på energimessen ONS.
Publisert: Publisert:

Elon Musks rådgivere sendte mandag denne uken et brev til Twitter der de varslet selskapet om at Musk har til hensikt å gå videre med den planlagte transaksjonen. Det står i meldingen til tilsynet (SEC), ifølge E24.

Ifølge meldingen venter Musk på pengene fra gjeldsfinansieringen av oppkjøpet.

En betingelse er at søksmålet Twitter har varslet mot Musk stanses umiddelbart.

Twitter-aksjen gikk rett til værs. Kursen endte dagen opp 22,28 prosent til 52,02 dollar på Wall Street.

Twitter: Vil lande oppkjøpet

Kursoppgangen startet tidligere tirsdag på ubekreftede oppkjøpsrykter.

Bloomberg, Financial Times og New York Times skrev med henvisning til anonyme kilder at Musk vil gå videre med avtalen om å kjøpe Twitter for 54,2 dollar per aksje.

Aksjen ble deretter midlertidig stanset.

Musk ønsker å lande oppkjøpet til opprinnelige vilkår. Twitter bekrefter at selskapet har til intensjon å lande transaksjonen på 54,2 dollar per aksje.

Budet priser Twitter til 44 milliarder dollar.

Skrotet budet i sommer

I juli bekreftet Elon Musk at han har gitt beskjed til Twitter om at planen om å kjøpe selskapet er terminert.

I brevet til Twitter sto det at Musk og hans finansielle rådgivere i Morgan Stanley ba om «kritisk informasjon» fra 9. mai, og «gjentatte ganger etter dette» på selskapets forhold mellom de offentliggjorte tallene for daglige inntektsgivende aktive brukere og utbredelsen av «falske- eller spam-kontoer» på plattformen.

Twitter har opplyst at selskapet står overfor flere utfordringer før avtalen med Musk er i boks, for eksempel om annonsører vil fortsette å bruke Twitter og potensiell usikkerhet angående selskapets fremtidige planer og strategi.

Det var i slutten av april det ble kjent at Twitter-styret hadde godtatt Tesla-sjefs Elon Musks tilbud om å kjøpe hele selskapet, etter halvannen ukes kamp.

Ble saksøkt

Twitter har tidligere saksøkt Elon Musk og krevd at Tesla-sjefen overholder avtalen om å kjøpe selskapet for 44 milliarder dollar – eller rundt 420 milliarder norske kroner med dagens kurs.

Rettssaken skal i tilfellet foregå i oktober.

Beslutningen ble omtalt som en «seier» for Twitter.

Fra før har Twitters advokater anklaget Musk for å forsøke å «sabotere» selskapet. De har argumentert for at rettssaken må skje raskt, for å forhindre videre skade på driften i Twitter, skriver Financial Times.

Musks advokater har på sin side ønsket at rettssaken skal gjennomføres neste år, slik at deres side «blir lyttet til på en rimelig måte».

I oppkjøpsavtalen har de to partene blitt enige om et såkalt skilsmissegebyr. Det innebærer et gjensidig gebyr på én milliard dollar som må utbetales av parten som bryter avtalen.

Men Twitter kan også ta Musk til retten for å sikre et høyere bruddgebyr – eller, som de nå gjør, kreve at avtalen gjennomføres.

Publisert: