Mann må betale nær en halv million for å ha delt fotballkanaler

Siden 2014 har en mann delt TV-kanaler med venner og kjente. Det må han nå betale dyrt for.

MILLIONERSTATNING: En mann delte TV-innhold, blant annet fotballkanaler, med bekjente.
Publisert: Publisert:

Han har selv forklart at han siden 2014, gjorde dekrypterte digitalkort tilgjengelig for andre via satelittunere.

Slik har bekjente av ham kunnet se på abonnementsinnhold via hans avtale. Mannen begynte med dette fordi han syntes at TV er dyrt å se på, spesielt for dem som liker fotball, ifølge dommen fra Oslo tingrett.

Han abonnerte på Canal Digital og Viasat, og mottok vederlag fra de bekjente han videresendte signalene til. Han hevder å ha mottatt like i underkant av 89.000 kroner til sammen fra «kundene» sine.

I perioden 2014 til 2020 var det gjennomsnittlig 11,8 brukere på den ulovlige serveren.

Krevde 1,4 millioner

Mannen har nå tapt et søksmål fra TV-distributøren Allente og må nå 473.475 kroner i erstatning. Dette er en tredjedel av hva saksøker krevde, da de ville ha en erstatning på 1,4 millioner kroner.

Les også

Håkon (35) jobbet på fabrikk. Nå har han eiendom for 75 millioner

OSLO TINGRETT: Mannen er dømt til å betale nesten en halv million kroner.

Den tiltalte mannen aksepterte et alminnelig erstatningsansvar, men mener ifølge avgjørelsen at antallet delinger er mindre enn det som er lagt til grunn.

Han og hans forsvarer la nå ned påstand om at han ikke burde betale mer enn 200.000 kroner i erstatning, men ble altså ikke hørt.

Mannens forsvarer, advokat André Lillehovde van der Eynden, sier til E24 at han og hans klient ikke har tatt stilling til om de ønsker å anke dommen, og at de skal ta seg tid til å gjennomgå den.

45 dager i fengsel

Det er ikke første gang mannen straffes for dette. I 2019 ble han anmeldt av interesseorganisasjonen Nordic Content Protection (NCP) i 2019 og politiet startet etterforskning. NCP er en medlemsorganisasjon som jobber mot ulovlig tilgjengeliggjøring av innhold som er rettighetsbelagt.

I november i fjor ble han dømt i Østre Innlandet tingrett. Han fikk da en dom på 45 dagers fengsel.

Publisert: