Salmar-sjef Linda Aase går av

(E24) Aase gir seg etter et knapt halvår i stillingen uten forklaring, men understreker at det ikke har med grunnrenteskatten å gjøre.

Linda Aase tok fatt på konsernsjefstillingen i Norges nest største lakseoppdretter, Salmar, den 9. mai i år. Nå går hun av.
Publisert: Publisert:

Styrelederen i laksegiganten Salmar varsler at Frode Arntsen (52) er utnevnt til ny konsernsjef. Linda Aase varslet styret at hun selv ønsket å fratre fra konsernsjefstillingen, ifølge selskapet.

Avgangen skjer etter å ha vært i sjefsstolen bare siden 9. mai i år, skriver E24.

Salmar oppgir ingen forklaring på Aases beslutning om å fratre, og Aase selv vil heller ikke si noe om det.

– Salmar har et fantastisk team og er godt rustet for den videre reisen, men det riktige for selskapet var at jeg trer til siden. Jeg har ikke anledning til å gå inn på detaljene for min beslutning, utover å si at det ikke har noe med grunnrentesaken å gjøre. Her har selskapet og jeg et omforent syn, skriver hun på e-post til E24.

I slutten av september gikk også finansdirektøren i Salmar, Gunnar Nielsen, av etter kun et halvt år i stillingen.

Les også

Overskuddene i laks er maks i næringslivet

Ny sjef fra egne rekker

Styreleder Gustav Witzøe uttaler at Salmar har levert en solid operasjonell ytelse under Aases tid som konsernsjef.

– Jeg vil også personlig takke Aase for innsatsen som konsernsjef. Samtidig er jeg svært glad for at vi har fått en fullgod erstatter. Jeg er trygg på at Frode Arntsen vil lede konsernet på en utmerket måte, sier han i børsmeldingen.

Aase kom til lederstillingen i Salmar fra Aker Solutions, hvor hun var konserndirektør og ansvarlig for forretningsområdet elektrifisering, vedlikehold og modifisering. Hun hadde da vært i Aker Solutions siden 2014.

Hun blir konserndirektør i Aker Solutions

Arntsen, som nå tar over, har vært en del av Salmar siden 2017 som konserndirektør for Salg & Industri.

– Jeg er meget motivert og klar til å ta på meg oppgaven til å lede et av verdens beste oppdrettsselskap, sier Arntsen.

Aksjen

Fikk barbert vekk en fjerdedel i markedsverdi

I slutten av september, dagen da regjeringen varslet at de ønsker å innføre grunnrenteskatt på laks, forduftet over en fjerdedel av Salmars markedsverdi.

Regjeringens forslag kommenterte Aase den gang på denne måten:

– Dette er en næringsfiendtlig særskatt på havbruksselskap som skaper verdier og arbeidsplasser på kysten av Norge. En slik særskatt vil ha betydelige negative ringvirkninger for all tilstøtende industri av havbruksnæringen og arbeidsplassene det skaper, sa Aase i en børsmelding.

Bare noen dager etter at Aase tok over som konsernsjef i mai, måtte hun også svare på hvorfor Salmar ville fortsette å kjøpe fôr fra selskaper som på den tiden opprettholdt handelen med Russland til tross for krigen.

– Er det uproblematisk for dere å fortsette å kjøpe fôr fra disse når de fortsetter å selge til Russland, og kjøper fôringredienser derfra nå?

– Det var et godt og viktig spørsmål, sa den da nye Salmar-sjefen til E24 den gang.

Salmar vil støtte Ukraina, handler fôr av selskaper med russervirksomhet
Publisert: