Sydney stenges ytterligere ned

Smitteverntiltakene i Australias største by strammes ytterligere inn. De lokale myndighetene frykter å miste kontrollen over delta-utbruddet.

Sydney, Australias største by, stenges ytterligere ned. Byen forsøker å slå ned et utbrudd av delta-varianten, men smittetallene har foreløpig ikke blitt lavere. Kun 9 prosent av Australias befolkning er fullvaksinert.
  • NTB-AFP
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

– Ikke forlat huset ditt med mindre du absolutt må, sa delstatsminister Gladys Berejiklian til Sydneys fem millioner innbyggere. Fredag ble det registrert 44 nye smittetilfeller i byen, det høyeste antallet siden utbruddet startet.

Byen har vært underlagt strenge smitteverntiltak i tre uker, men smittetallene har bare fortsatt å stige.

Berejiklian sa fredag at folket i New South Wales står overfor den største trusselen siden pandemien brøt ut. Det er registrert 439 smittetilfeller i Sydney siden midten av juni.

Antallet er svært lavt sammenlignet med de fleste andre storbyer i verden, men Australia har til nå klart å unngå utbredt smitte i befolkningen, hvorav kun 9 prosent er fullvaksinert.

– Vi har ikke luksusen det er å kunne vurdere å leve med viruset, sa Berejiklian, og la til at folk må snu skuta om titusenvis av dødsfall skal unngås.

De nyeste tiltakene gjør det forbudt å trene utendørs i større grupper enn to, mens allerede rådende forbud mot ikke-essensielle aktiviteter vil håndheves strengere.

– Det vi trenger er at alle følger de gjeldende reglene. Delta-varianten er mer smittsom enn noe annet vi har sett, sa Berejiklian.

Publisert: