Norwegian-aksjen kollapser på Oslo Børs

Norwegian-aksjen halvert etter at aksjeantallet mangedobles i selskapet. – Jeg hadde trodd at aksjen skulle falle enda mer, sier investeringsøkonom.

REDDET: Norwegian er ute av konkursbeskyttelse etter at selskapet har fått inn seks milliarder i frisk kapital.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

Aksjen ble først pauset av Børsens handelssystemer da den regulære handelen åpnet klokken ni.

Etter at pausen ble avsluttet en halvtime senere åpnet aksjen med et kursfall på 50 prosent.

Gjennom dagen steg denne kursen noe, men falt igjen til børsens siste handelstimer, og var ned 49,9 prosent ned ved stengetid.

Les også

«Nye» Norwegian er klar: Forlater konkursbeskyttelsen med friske milliarder

659 millioner nye aksjer

Det skjer etter at de nye aksjene i Norwegian nå har blitt registrert.

Det betyr at antallet aksjer øker fra 42 millioner til over 700 millioner aksjer, etter at det ble trykket opp 659 millioner nye aksjer i kapitalinnhentingen som reddet selskapet.

Aksjekapitalen ble registrert i Foretaksregisteret onsdag, ifølge selskapet, som samme dag opplyste at nye aksjer ville komme i handel torsdag.

Les også

Valgkomiteen i Norwegian bekrefter: Ønsker Svein Harald Øygard som ny styreleder

Det vil etter hvert også bli enda flere aksjer i selskapet. Det kommer blant annet 233,5 millioner aksjer som skal trykkes opp for å konvertere gammel gjeld.

På toppen av dette kommer en såkalt hybridobligasjon som kan gjøres om til aksjer senere.

Trodde aksjen skulle falle mer

Medregnet de nye aksjene blir Norwegian priset til over åtte milliarder kroner i markedet. Den høyeste børsverdien noensinne for Norwegian var 13,5 milliarder kroner i slutten av april 2016.

– Jeg hadde trodd at aksjen skulle falle enda mer, gitt den voldsomme utvanningen i selskapet, sier investeringsøkonom Mads Johannesen i Nordnet til E24, med henvisning til at 659 millioner nye aksjer er trykket opp.

– Det er mange hundre millioner nye aksjer i emisjonen til kurs 6,26 kroner. At kursen har holdt seg på omtrent det dobbelte er relativt imponerende, sier han.

Norwegian kurs torsdag 27.mai

På Oslo Børs er kursen i ved stengetid på 10,5 kroner.

Johannesen mener de som har vært med i kapitalinnhentingen og kjøpte aksjer til 6,26 kroner, «slik sett har gjort en bra deal».

Kjøpte i «nye» Norwegian

Norwegian har hentet til sammen seks milliarder kroner fra nye investorer, gamle aksjonærer og gjennom et såkalt hybridlån.

Det ligger også an til endringer i styret.

Styreleder Niels Smedegaard går ut og inn kommer blant annet den tidligere sentralbanksjefen på Island, Svein Harald Øygard.

Les også

Fredriksen har ikke tjent én krone på Norwegian så langt

Investorene John Fredriksen, Sundt-familien, Folketrygdfondet, DNB Asset Management, Ludvig Lorentzen og partnere og Nordea Investment Management har satset til sammen tre milliarder kroner i kriseemisjonen.

Flyselskapet har vært gjennom en omfattende rettsprosess i domstoler i Irland og Norge etter at det søkte om konkursbeskyttelse i fjor høst.

Norwegian markerte onsdag at selskapet forlater konkursbeskyttelsen med friske milliarder på bok.

Publisert: