Schram kom med eget forslag: – Kunne spart selskapet for hele etterlønnen

Den sparkede toppsjefen sier at han tilbød Norwegian å redusere sin etterlønn med seks måneder. Han forteller også at han tilbød at alle inntekter fra ny jobb kunne gå til fratrekk i både oppsigelsestiden og i etterlønnsperioden.

Jacob Schram er ferdig som konsernsjef i Norwegian.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

Da Norwegian mandag morgen kom med sjokkmeldingen om at Jacob Schram sparkes som Norwegian-sjef på dagen, skrev styret at de har forsøkt å redusere sluttpakken «til et nivå som reflekterer utfordringene i bransjen».

Videre opplyste selskapet at ingen slik avtale har blitt nådd.

Schrams avtale med selskapet sier at han får full lønn i ni måneder. Deretter vil 15 måneders sluttvederlag komme i månedlige utbetalinger.

Slik lønn- og bonusordningene i Norwegian er lagt opp får Schram 5,25 millioner kroner i oppsigelsesperioden. Deretter får han 8,75 millioner kroner i fallskjerm.

Les også

Geir Karlsen om å bli Norwegian-sjef: – En prosess som har gått fort

«Var villig til å forhandle»

Svein Harald Øygard, styreleder i Norwegian, sier mandag kveld til DN at Schram foreslo en etterlønnspakke på 18 måneder uten arbeidsplikt. Han bekrefter samtidig at Schram la frem et eget forslag.

– Jeg ønsker ikke å gå inn i noen polemikk. Vi prøvde å få til en avtale med et sett av målsettinger. De ble ikke nådd, og da gikk vi tilbake til forutsetningene slik de sto i den opprinnelige avtalen, sier han til avisen, og legger til:

– Etter dagens avtale har han ni måneder arbeidsplikt og 15 måneder uten. Det han tilbød, var 18 måneder uten arbeidsplikt.

I en SMS til E24 skriver Schram mandag kveld at han vil opplyse om følgende for å gi «et mer balansert bilde av oppsigelsen»:

– Som et alternativ til mitt tilbud om å redusere min etterlønn med seks måneder (fra 15 til ni måneder), tilbød jeg også at alle inntekter fra en ny fast jobb kunne gå til fratrekk i både oppsigelsestiden og i etterlønnsperioden – på til sammen 24 måneder, uttaler han, og legger til:

– Dette kunne potensielt spart selskapet for hele eller en betydelig del av etterlønnen, avhengig av hvor raskt jeg fikk jobb igjen.

– Jeg ville selvsagt uansett stått til styrets disposisjon i nødvendig grad selv om jeg ville blitt fritatt for alminnelig arbeidsplikt, skriver han videre.

Svein Harald Øygard forteller til E24 mandag kveld at han ikke ønsker å kommentere saken ytterligere.

Svein Harald Øygard er fersk styreleder i Norwegian, og har nå sparket konsernsjef Jacob Schram.

Intet lønnshopp for Karlsen

Ny konsernsjef i Norwegian blir nåværende finansdirektør Geir Karlsen. Han har vært hovedansvarlig for den finansielle rekonstruksjonen selskapet har gjennomført over en lengre periode.

Han har tidligere blitt fremhevet av sin forgjenger Schram for å ha spilt en essensiell rolle i at Norwegian klarte å unngå konkurs.

– Jeg vil påstå at Geir og teamet hans har skapt finanshistorie, både innenfor bransjen, men også innenfor finanssektoren, sa Schram den gang.

Styreleder Øygard pekte mandag på at Karlsen «har den kompetansen, fokuset, tilliten og engasjementet som gjør ham til den beste konsernsjefen for Norwegian».

Men Karlsen går betydelig ned i lønn som konsernsjef, sammenlignet med sin forgjenger. Årslønnen er på 4,5 millioner, mot syv millioner for Jacob Schram.

Publisert: