Handel og Kontor (HK) vil ta ut 220 medlemmer i streik, fordelt på flyplassene Gardermoen, Værnes og Flesland. Dette vil ramme bakketjenestene til en rekke flyselskaper. I tillegg tar de ut medlemmer på Norwegians kundesenter i Tromsø og på Fornebu.

På Værnes blir det streik i Røros Flyservice, som utfører tjenester for Norwegian og KLM. På Flesland vil de samme selskapene få problemer ved at ansatte i Norport Handling tas ut i streik. På Gardermoen rammes Menzies aviation, et selskap som utfører bakketjenester for British airways, Brussels Airlines og United airlines.

— Flyselskapene vil få store problemer med å avvikle sin trafikk, sier Ove Magnus Halkjær, leder for informasjonsavdelingen i HK.

Partene i konflikten møter Riksmekleren tirsdag og må bli enige ved midnatt onsdag for å unngå streik fra torsdag 8. november. HKs hovedkrav er å få hevet minstelønnssatsene i tariffavtalen.

— Mange av våre medlemmer lønnes etter minstelønnssatsene, noe som gir litt over 21.000 kroner i brutto månedslønn. Det er for dårlig, sier Kjell Finvåg, faglig sekretær i HK.