Papirselskapet Peterson Paper har begjørt oppbud, og dermed blir fabrikkene i Moss og på Ranheim i Trondheim lagt ned, ifølge en pressemelding. Det skriver adressa.no.

Selskapet har i lengre tid hatt økonomiske problemer, og i mars ba de om offentlige gjeldsforhandlinger med kreditorene.

Det har likevel ikke lyktes med å finne en løsning, og dermed går selskapet selv til tingretten.

— Har gjort vårt ytterste

De rundt 110 ansatte hos Peterson Paper på Ranheim blir orientert i et allmøte i ettermiddag. Fabrikksjef Jan Ivar Krog ønsker ikke å uttale seg til adressa.no, men henviser til bostyret.

Styreleder i Peterson, Olav Kjell Holtan, sier det er en trist dag både for virksomhetene på Ranheim og i Moss, og for de ansatte.

– Vi har forsøkt vårt ytterste, herunder gjennom hele påsken, for å finne løsninger for å kunne kjøre videre gjennom akkordperioden, dessverre har vi måttet konstatere at vi ikke lyktes, sier Holtan i pressemeldingen.

Sto bak «mosselukta»

— I dag er vi mest opptatt av de 260 arbeiderne der som ståruten jobb, og deres ve og vel. Nav-kontorene i området er på Peterson-fabrikkennå, og vi vil følge opp med utvidet kapasitet i tiden fremover. Det er en tristdag for Moss, sier rådmann Bente Hedum i Moss kommune til Aftenposten.no.

- Hvordan ser mulighetene ut for nye arbeidsplasser påstedet?

— Vi har ingen opplysninger som tilsier videre drift der nå.Det må i så fall komme inn en ny ekstern aktør som vil videreføre driften, menvi har foreløpig ingen informasjon om det. Men i denne arbeidsstokken er detmange med høy utdanning som bør ha muligheter for arbeid innenfor tekniske fagi andre bedrifter, sier rådmannen.

- Blir man nå kvitt «mosselukten»?

— Den lukten har vi ikke hatt på mange år, så det er for såvidt ikke noe problem. Med mindre det er noe særskilt utslipp, så er den luktenbare en myte, sier rådmannen.

80 ansatte rammes ikke

De øvrige selskapene i Peterson-konsernet, blant annet Peterson Packaging, vil ikke bli berørt av konkursen. De betyr at de rundt 80 ansatte hos Peterson Packaging på Ranheim ikke rammes.

De to trønderske eiendomsinvestorene Francis Hay og Øyvind Antonsen gikk inn på eiersiden i Peterson i 2009, men solgte seg ut på samme tid som selskapet ba om gjeldsforhandlinger i vår.

De to investorene beholdt samtidig fabrikkeiendommen på Ranheim, som ble leid tilbake til Peterson.