NetComs salgsstatistikk fra mars viser at iPhone 4S har måttet vike plass for Samsung Galaxy S II, som nå troner toppen av det mobiloperatøren beskriver som et svært produktintensivt marked.

Skiftet er historisk. iPhone har nemlig vært NetComs mest solgte mobiltelefon siden 1. kvartal 2009. — Det er nesten så vi ikke trodde det skulle skje. Men Samsung Galaxy S II har vært en spydspiss for Android i Norge, og Galaxy S II har snust på førsteplassen i et par måneder nå, sier Kristian Renaas, salgsdirektør i NetCom.

Samsung dominerer stort

Mobilprodusenten Samsung har hele fem av sine telefoner inne på NetComs topp ti liste for mars måned.

— Samsungs produkter har vært godt synlige i mars, men har ikke hatt spesielle prisfordeler. Vår pris for Galaxy S II er lavere nå i april enn den var forrige måned, sier Kristian Renaas i en pressemelding.

Windows tar markedsandeler

Blant smarttelefonene som ble solgt gjennom NetComs salgskanaler i mars, er Googles Android det største, mens Microsofts operativsystem Windows Phone tar markedsandeler fra Apples iOS.

— Salgstallene for mars tyder på at Windows Phone befester sin posisjon, og at dette vil bane vei for enda større mangfold i smarttelefonmarkedet, sier Kristian Renaas.

Tilsvarende tall for Telenors marssalg foreligger i skrivende stund ikke.

De mest solgte smarttelefonene i mars*

1. (2) Samsung Galaxy S II

2. (1) Apple iPhone 4S

3. (3) Apple iPhone 4

4. (4) Nokia Lumia 800

5. (6) Samsung Galaxy 5

6. (8) Samsung Galaxy Xcover

7. (5) Sony Ericsson ARC S

8. (-) Galaxy Note

9. (-) Galaxy Y ZTE Blade

10. (-) HTC Sensation

De mest populære operativsystemene i mars:

Android 50%

IOS 43%

WP7 7%

* Listen er rangert etter salgsvolum og baserer seg på smarttelefonsalget i NetCom Shops (59 butikker), på netcom.no, gjennom kundesenteret og hos forhandlere som selger NetCom. Forrige måneds plassering i parentes.