I flere dagligvareforretninger får du nå smågodt til en tredjedel av vanlig pris. Det er konkurransen mellom kjedene som har presset prisen ned på et rekordlavt nivå.

— Når én kjede bestemmer seg for å sette ned prisen, blir de andre nødt til å følge etter for å kunne konkurrere om kundene, sier kommunikasjonsrådgiver i Norgesgruppen, Ingrid Solberg Gundersen.

På Rema 1000 på Xhibition regner de med å selge over et tonn smågodt den kommende uken. I tillegg til Rema 1000 er det Coop Extra, Coop Obs! og Kiwi som har det billigste smågodtet i Bergen.

— Vi selger store mengder smågodt nå, og regner med at det blir enda mer i helgen, sier butikksjef på Rema 1000 på Xhibition, Eirik Hatland. Han kan ikke huske at godteriet har vært så billig før. Nå koster det 4,90 per hekto, som er 62 prosent billigere enn til vanlig.

Får påskeegg av mamma

— Er det så billig? Da vil jeg og ha, sier Christine Bye Øyestad (20) og kaster seg over boksene med smågodt i løsvekt. Hun er på Rema 1000 på Xhibition sammen med noen studievenninner og benytter muligheten til å hamstre litt snop på tilbud.

PÅSKESNOP: Studievenninene Christine Bye Øyestad (20) og Maria Cecilie Hauge (25) spiser litt ekstra godteri i påsken. - Jeg koser meg litt ekstra i påsken, men spiser ikke snop hver dag, sier Hauge.
Roar Christiansen
PRISKRIG: Konkurransen om å ha billigst godteri har ført til en rekordlav pris på smågodt i løsvekt før påske. - Jeg kan ikke huske at det har vært så billig før, sier butikksjef på Rema 1000, Eirik Hatland.
Roar Christiansen

— Vi er studenter, så vi er ekstra opptatt av pris, sier venninnen Maria Cecilie Hauge (25). I dag skal de bare ha litt ekstra kos i hverdagen, påskegodteriet er det mamma som står for.

— Jeg spiser nok litt ekstra snop i påsken, men ikke hver dag, sier Hauge.

Økt salg av godteri i påsken

Tall fra Norgesgruppen viser at salget av godteri ligger 20 prosent høyere i påsken enn gjennomsnittet ellers i året.

Jentene på Rema 1000 tror den lave prisen har mye å si for hvor mye godteri som blir solgt.

— Jeg tror folk kjøper mer når det er så billig, det koster jo mye mindre enn vanlig, sier Hauge.

Spiser 23 millioner marsipanfigurer

Marsipan er også en gjenganger i påsken. Tall fra Nidar viser at nordmenn spiser 23 millioner påskefigurer i marsipan og sjokolade i løpet av påsken, hvor over fire millioner er gule påskekyrringer. I tillegg spiser vi nesten like mange påskeegg med eller uten sjokolade og strø, og nesten 850 kilomenter med marsipanpølser og stenger.

— Jeg er ikke så glad i marsipan, men det blir en del sjokolade, smiler Øyestad.