Bergen Taxi nede for telling

Taxisentralen var satt ut av spill i fire timer. Det gikk verst ut over syke pasienter.

I SVART: Ringer du 07000 for å få drosje, må du vente lenge. Store dataproblemer gjøre det umulig å bestille turer fra taxiselskapet. BERGENS TIDENDE

I fire timer tirsdag ettermiddag var det helt umulig å bestille drosje fra Bergen Taxi.

Fra klokken 10.30 til 14.30 slet nemlig Bergens største drosjeselskap med store dataproblemer. Dermed var passasjerene prisgitt at det befant seg ledige bilder på holdeplassene.

— Vi får ikke tildelt oppdrag til bilene våre. Folk må ringe direkte til taxiholdeplassene eller til våre konkurrenter, sa administrerende direktør Jan Valeur i Bergen Taxi til bt.no klokken rundt klokken 12.15.

Rammet pasientene

Siden Bergen Taxi er det eneste selskapet med kontrakt på pasientreiser, blir denne kundegruppen hardest rammet når drosjeselskapet sliter med datakaos.

Dette er pasienter som er for dårlige til å komme seg til og fra helseinstitusjoner i Stor-Bergen.

— Dessverre lider kundene våre. Vi arbeider spesielt med å få tildelt pasienter de bilene vi har ute, sa Valeur.

Torill Ommang ved Fana Fysioterapi sier taxiikaoset allerede har medført store problemer for deres pasienter.

- For dårlig system

— Flere personer kom seg ikke ut hit. I og med at det er snakk om pasienter som er så dårlige at de er avhengig av taxi for å komme seg hit, så sier det jo seg selv at de trenger behandlingen de er satt opp til, sier Ommang.

Hun sier hun har advart Bergen Taxi flere ganger tidligere om at bestillingssystemet for pasientreiser er for dårlige, men at advarslene foreløpig har gått upåaktet hen.

Helseinstitusjoner bestiller nemlig turene flere uker eller dager i forveien gjennom virksomheten Pasientreiser, som igjen formidler informasjonen videre til Bergen Taxi.

— Drosjesjåførene gjør sitt ytterste for å få pasientene frem it ide. Men selve bestillingene går ikke ut til bilene før ti minutter før pasienten skal hentes. Derfor er systemet sårbart ved kø, snøkaos - eller dataproblemer, sier fysioterapeuten.

Taxi-direktør Jan Valeur sier de er kjent med problemstillingen.

— Vi jobber kontinuerlig for å forbedre systemene våre, også når det gjelder pasienttransport. Av og til skjer det uforutsette hendelser som gjør at vi ikke får levert som vi skal, sier han.

SLITER: Jan Valeur og Bergen Taxi jobber på spreng for å få kjørt pasienter til og fra helseinstitusjoner tirsdag ettermiddag. Arkiv