Sbanken setter opp renten på boliglån

Banken setter opp renten med inntil 0,25 prosentpoeng, og begrunner det med de to siste rentehevingene fra Norges Bank.

Publisert: Publisert:

Renteendringen gjelder fra 1. mars for eksisterende kunder og 17. januar for nye.

– Etter renteøkningen vil vi fortsatt ha lave renter, og beste effektive rente blir 1,84 prosent på boliglån og 1,74 prosent på rammelån, sier daglig leder i Sbanken, Øyvind Thomassen.

Renten på innskudd heves samtidig med inntil 0,15 prosentpoeng med virkning fra 1. mars 2022.

– Det er ikke nødvendigvis slik at innskuddsrenten følger utlånsrenten - hverken når den går opp eller ned. Vi og andre banker satte ned boliglånsrenten mer enn innskuddsrenten i 2020 for å støtte våre kunder i starten av coronapandemien, skriver Thomassen i en uttalelse til E24.

Rentejusteringene kommer etter at Norges Bank jekket opp styringsrenten i september og desember i fjor. Den gang hadde Sbanken allerede lovet kundene sine å ikke sette opp boliglånsrentene i 2021.

Løftet kom etter at flere Sbanken-kunder tok til ordet mot DNBs oppkjøp av banken. DNB varslet om budet i fjor vår, og flere kunder organiserte seg for å forsøke å stanse oppkjøpet.

I november besluttet imidlertid Konkurransetilsynet å stanse DNBs oppkjøp. Det har storbanken siden klaget på. Det skal behandles av Konkurranseklagenemda, som er ventet å komme med en avgjørelse innen 18. mars i år.

Publisert: