Lukoil vil samarbeide med Statoil i Norge1 North Energy går sammen med Russlands nest største oljeselskap Lukoil i kampen om konsesjoner i 22. runde. Av 86 blokker som skal tildeles, er hele 72 av disse i Barentshavet. North Energy er både optimistiske og ambisiøse foran søknadsfristen i desember og ser på det nylig inngåtte samarbeidet som svært spennende, skriver Stavanger Aftenblad.

— I konkurransen om konsesjoner blir North Energys kompetanse på Barentshavet viktig. Med denne konstellasjonen stiller vi med en spisskompetanse på tvers av partnerne som kan bli avgjørende, sier Erik Karlstrøm.

Lukoil har på sin side høye ambisjoner for aktiviteten på norsk sokkel og betydelige ressurser som støtter oppunder disse. I en treårsperiode fra 2013 til 2016 vil Lukoil investere 1,7 milliarder kroner i leteaktivitet på norsk sokkel. Økt tilstedeværelse av flere olje— og gasselskaper vil gi merverdi for Nord-Norge.- Dette er svært positivt og spennende. Jeg synes det er bra at North har fått denne alliansen med Lukoil, uttalte leder i Petro Arctic, Arvid Jensen til Altaposten 7. september.

Lukoil har denne høsten besøkt North Energy i Alta. Selskapet har videre signalisert at de vil flytte sin virksomhet nordover dersom det nyinngåtte samarbeidet tildeles lisenser i Barentshavet i den 22. konsesjonsrunden. I en utvikling der flere olje- og gasselskaper styrker sin tilstedeværelse i nord, skal også Nord-Norges eget oljeselskap være med og spille på lag med landsdelen. Samarbeidet er derfor svært viktig for North Energy, skriver Stavanger Aftenblad.