De tjente én million på å blogge

Bloggvenninnene Ulrikke Lund og Cathrine Heienberg fra Bergen tjente til sammen én million kroner i fjor.

Venninnene Ulrikke Lund (fra venstre) og Cathrine Heienberg har kjent hverandre lenge. - Vi ble kjent da jeg startet å blogge for noen år siden, da hadde hun allerede blogget i flere år, sier Heienberg.
  • Guro H. Bergesen
  • Joachim Bacha
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Cathrine Heienberg er blitt Bergens mest innbringende blogger. Hun tjente i fjor litt under 600.000 kroner på bloggvirksomheten.

— Det er blitt fulltidsjobben. Slik har det egentlig vært siden et halvt år etter at jeg startet å blogge, forteller Heienberg, som i høst begynte å studere markedsføring ved siden av bloggingen.

Det hun tjener penger på er annonser av ulike slag.

Les også

Her er de rikeste bergenspolitikerne

— Jeg samarbeider med Bonnier. De har et eget team som sørger for annonser. Det kan være samarbeid med bedrifter, eller eksempelvis at jeg linker til produkter, sier hun.Rundt 20.000 unike lesere klikker seg inn på bloggen hver uke. Bloggen er blitt så stor at Heienberg trenger revisorhjelp i driften. At den skulle bli levebrødet, var ikke noe Heienberg forestilte seg når hun begynte.

— Det opplevdes litt sykt da det gikk opp for meg, sier hun.

- Ser på oss som venninner

Heienberg er ikke den eneste bloggeren fra Bergen som tjener nok til å leve av virksomheten.

Ulrikke Lund, som har flyttet til Oslo, dro inn drøyt 400.000 kroner i fjor. Lund og Heienberg er gode venninner. Begge to samarbeider med Bonnier.

— Det er ikke så overraskende at vi ligger på toppen. Jeg tror vi har de største bloggene av de som er fra Bergen, sier Heienberg.

Slik ser listen ut over de mest innbringende bloggerne fra Bergen:

NavnFødselsårInntektFormueSkatt
Cathrine Heienberg1990579.76190.811219.271
Ulrikke Lund1989418.2230147.194
Elise Bahia Astrid Gabrielsen1989211.972074.717
Irina Lakicevic1988206.539074.100
Eirin Espelid Kristiansen1994201.412067.071
Rene Kleveland1987170.000070.395
Julia Nyland Ørsahl199348.44908.515

— Hvorfor tror du det er blitt marked for å leve av å blogge?

— Jeg tror leserne ofte kan relatere seg til de som blogger. Det er ikke som å lese oppdateringer fra en utilgjengelig Hollywoodkjendis. Vi er vanlige jenter vi bloggere også, som leserne. Jeg har mange ganger hørt at lesere ser på bloggere som venninnen sin. Om jeg anbefaler noe er det lavere terskel for dem å prøve et produkt, siden de føler de har fått råd fra en venninne, forklarer hun.

Takker nei til flere tilbud

Bedrifter betaler ofte bloggere for å promotere produkter. Heienberg sier imidlertid at hun aldri ville anbefalt leserne et produkt hun ikke kan stå for selv.

— Det er mange som vil samarbeide som jeg takker nei til. Jeg anbefaler kun produkt som jeg virkelig mener er bra, sier hun.

Les også

- Jeg får dårlig samvittighet hvis jeg blogger et veldig dyrt antrekk

Forbrukerøkonom Elin Reitan i Nordea synes det bør sees på som et faresignal at bloggere tjener mye penger.

— Vi, og spesielt unge, handler stadig mer på nett. Blogginnlegg hvor en blogger snakker varmt om et produkt, fordi hun eller han får betalt for det, er potensielt farlige. Det er skummelt fordi kjøpet bare er et klikk unna. Man klikker på en lenke – så kommer man rett fra bloggen så til handlekurven i en nettbutikk. Slik kan man lett gjøre impulskjøp, og bruke unødvendig med penger,sier Reitan til VG.

— Jeg føler ikke det er bloggeres ansvar om folk bruker penger de ikke har. Leserne hadde nok kjøpt et lignende produkt uansett, men ser det på vår blogg og stoler på oss. Jeg føler at vi kan være opinionsledere i noen bransjer, men de fleste bloggerne jeg kjenner til går god for produktene vi anbefaler, sier Heienberg.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Nå er det slutt på usynlig snoking

  2. Håver inn på gode tider

BT anbefaler

«Johnny Depp er bedre som skuespiller»

Johnny Depp mumler mer enn han synger. Kommer seg litt mot slutten, men det er gitarspillet til Jeff Beck som gjør den…

LES SAKEN