Det ligger an til å bli en god onsdag for de asiatiske investorene, viser de viktigste indeksene fra de asiatiske børsene.

Alle lå an til en solid oppgang i 07.15-tiden. Nikkei-indeksen i Tokyo steg hele 1,78 prosent, og passerte 10.000 poeng. Det er det høyeste nivået på syv måneder.

USA drar USA opp

Hangseng-indeksen i Hongkong steg 0,38 prosent, mens Sør-Koreas Kospi-indeks klatret 1,09 prosent.

Oppgangen i Asia kommer i kjølvannet av en sterk oppgang på Wall Street tirsdag. USAs sentralbank signaliserte i går at det går langt bedre med amerikansk økonomi, og at både både uroen i finansmarkedet og arbeidsledigheten er på vei tilbake.

Samtidig kom det makrotall som viste at detaljhandelen i USA steg med over én prosent i februar sammenlignet med måneden før. Det er det høyeste nivået på fem måneder.

Det lysner i amerikansk økonomi

— Det er et kontinuerlig mønster av relativt gode økonomiske tall fra USA. Alt i alt er det et nokså godt tegn for den amerikanske finanssektoren, og det viser hvordan ting har snudd fra situasjonen for tre år siden, sier Shane Oliver i det Sydney-baserte investeringsselskapet AMP Capital til Bloomberg.

Oppgangen i USA fikk også ytterligere fart da det ble klart at den amerikanske finansgiganten JP Morgen økte sitt kvartalsmessige utbytte med fem prosent, noe som raskt sendte aksjen opp mot seks prosent, og førte til at selskapets markedsverdi økte med rundt ti milliarder dollar.

Utfallet ble at S&P 500-indeksen steg 1,81 prosent, mens Nasdaq-indeksen steg 1,88 prosent og passerte 3000 poeng. Dow Jones-indeksen endte 1,68 prosent opp.