Selv om både den russiske opposisjonen og internasjonale observatører mener at Putin har vunnet presidentvalget på ikke helt ærlig vis, virket det søndag som at Putin likevel lot seg bevege av støtten. Både Aftenposten.no og andre medier skrev at Putin gråt av glede da han møtte sine tilhengere søndag kveld.

— Jeg lovet at vi ville vinne. Vi har vunnet. Ære til Russland, sa han i sin takketale.

Men gråt virkelig jernmannen Putin, som både har en skutt tiger og Formel-1-kjøring på CV-en, av en skarve valgseier?

Nei, mener han iallfall selv, skriver Svenska Dagbladet, som siterer nyhetsbyrået AFP.

Putin talsmann Dmitrij Peskov sier at Putin har fortalt at det var den kalde vinden og ikke følelser som fikk tårene til å renne.

I videoen under kan du se klipp av Putin som mottar applausen fra tilhengere.

— Trolig tett tårekanal

Øyelege Hilde Heger ved Oslo universitetssykehus støtter den russiske presidenten som sier at han ikke gråt.

«Putin gråter ikke. Finstudert bildene, sannsynlig diagnose er tett tårekanal høyre side. Renner over, særlig utendørs. Hilsen øyelegen», skriver hun på mikrobloggen Twitter.

Heger, som også er nestleder i Norsk øyelegeforening, utdyper til Aftenposten.no at man ikke gråter på bare ett av øynene, og mener også at den kalde vinden som Putin skyldte på, faktisk kan være årsaken.

— En tett tårekanal kan man få når man blir litt opp i årene. Det som skjer er at tårene produseres i tårekjertelen som ligger over øyenbrynene. Når man får fukt på øyet renner det ned i nesen, men om det er tett, renner det over, sier øyelegen.

Hun sier at lidelsen kan være plagsom, men at den ikke er farlig.

— Den kan kureres ved å legge et dren i nesen, avslutter øyelegen.

Kritikk av observatører

Putin fikk snaue 64 prosent av stemmene under søndagens valg, noe som gjør at det ikke er noen tvil om at han overtar etter «vikaren» Dmitrij Medvedev.

Men Putin-regimet har fått kraftig kritikk både fra russiske og internasjonale observatører etter valget.

Organisasjonen for Sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE) slår fast i en pressemelding at «det har vært alvorlige problemer helt fra starten av valget. Poenget med valg er at utfallet skal være usikkert. Det har det ikke vært i Russland»

Mandag ettermiddag ventes store folkemengder å strømme ut i gatene i Moskva for å protestere på det de mener er valgfusk.

Kravene er frie og rettferdige valgene. Både gårsdagens presidentvalg og dumavalget er skjemmet av valgfusk. I tillegg fikk ikke det som kalles landets reelle opposisjon delta. I dag har opposisjonen, etter mye om og men, fått lov til å holde en demonstrasjon mot valget.

I tillegg skal den populære korrupsjonsbloggeren og opposisjonslederen Aleksej Navalnyj lede en ulovlig mars mot Kreml mandag kveld. Det vil skje etter at opposisjonen først skal holde en lovlig demonstrasjon mot valgfusk klokken 16.00 norsk tid.

Den uavhengige valgobservatøren Golos har så langt mottatt over 3500 rapporter om valgfusk. Opposisjonen nekter og godta valget, og Navalnyj mener at Putin kanskje bare fikk 41 prosent av stemmene.