Mobil-appene du kan fjernstyre dingsene dine med

Med disse appene, for både iPhone (iOS) og Android-mobiler kan du ta kontrollen over alt fra TV-en din til PC-en din.

Publisert Publisert
  • Klaus Børringbo
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Du har kanskje oppdaget at smarttelefonen din er mer enn bare et apparat du kan ringe med. Du har antakeligvis både surfet, sjekket e-post og installert flere spill og apper.

Les hele denne artikkelen hos Mobili.no

Visste du at mobilen din også kan fungere som fjernkontroll? Med de riktige appene installert kan du styre alt fra musen på PC-en til Spotify på stereoanlegget. Sjekk dette knippet med apper til iPhone, iPod, iPad og Android-mobiler.

Fjernkontroll til iTunes

Har du en «iDings» er faren for at du har iTunes på PC-en eller Mac-en overhengende. Bruker du iTunes som din primære mediaspiller er det en smal sak å fjernstyre denne med for eksempel iPhone-en eller iPad-en, men også med Android-mobilen.Det eneste du trenger er Apples app Remote . Denne kommuniserer med iTunes over det trådløse nettverket ditt, og lar deg bla i biblioteket og starte avspilling av musikk og video. Dette er spesielt praktisk dersom du har en PC med iTunes koblet til TV-en eller stereoanlegget. Da kan du spille av spillelister, skifte sanger, stoppe avspilling og opprette spillelister.

Har du Apple TV kan Remote (som er gratis i AppStore) for øvrig også brukes til å styre denne.

Med Remote for iTunes (link til Android market) kan du fjernstyre programmet også med Android

Fjernstyr Spotify

Remoteless. Dersom du bruker Spotify på PC-en eller Mac-en din kan det være greit å ha en fjernkontroll som lar deg styre musikken uten at du trenger å gå bort til PC-en hver gang du skal skifte spor. LES OGSÅ (hos Mobili.no):Slik overfører du musikk trådløst med Spotify

Remoteless er en app som løser dette, slik at du kan bruke iDingsen din til å skifte spor, stoppe musikken, justere lyden og spille av spillelister. Du kan også søke opp låter.En perfekt app til festen, siden du slipper å løpe frem og tilbake til PC-en for å skifte musikk.

Appen kommuniserer med Spotify via trådløst nettverk, og krever at du installerer et program på PC-en eller Mac-en din for at det skal fungere. Det er imidlertid en smal sak å sette opp.

Appen koster 21 kroner i iTunes App Store, og er for øvrig norskutviklet.

også her finnes det gode alternativer til Android-mobiler. Unified Remote (link til Android Market) er et av de bedre alternativene

iPhone som mus og tastatur

Dersom du har TV-utgang på PC-en din kan det være en idé å koble den til TV-en for å surfe på stor skjerm. Men da må du enten ha et trådløst tastatur og mus, eller en lang HDMI-kabel (eller eventuelt sitte nærme TV-en) for å få brukt PC-en. LES OGSÅ (hos mobili.no):Slik kobler du mobilen din til TV-en

Appen Mouse Lite (gratis, link til AppStore) løser dette på en elegant måte. Den gjør at iDingsen din fungerer som museplate, slik at du med største letthet kan navigere i nettsider. Appen kan også brukes som trådløst tastatur, slik at du kan skrive inn nettadresser og annet mens du surfer.

Du kan selvsagt også bruke appen til alt annet du vanligvis bruker mus og tastatur til, selv om vi kanskje ikke ville anbefalt å skrive masteroppgaven med telefonen.

Appen snakker med PC-en din via trådløst nettverk, så her trenger du ikke engang å se PC-en for at det skal fungere. Det eneste som kreves er at du installerer et program på PC-en eller Mac-en din, og at du kobler iPad/iPhone/iPod til PC-en.

Også her finnes det flere gode alternativer for Android-Mobiler. Mobile Mouse (link til Android Market) er ett av de bedre.

Flere muligheter

Med iPhonen eller Android-mobilen din kan du også fjernestyre hele PC-en eller TV-en.

Les mer hos Mobili.no:

Fjernkontroll til TV-en for iPhone

I Android Market (ekstern link) finnes det også flere alternativer for fjernestyring av TV-en.

Ta full kontroll over PC-en med iPhonen

I Android Market (ekstern link) finnes det også flere alternativer for fjernestyring av PC-en.

Publisert

Sakene flest leser nå

  1. Skule stengt i Kvam på grunn av koronasmitte

  2. Det går mot historisk endring av bioteknologiloven

  3. 23 tatt i fartskontroll ved skolen

  4. Uhell førte til væpnet politiaksjon

  5. Før ble folk baksnakket og holdt utenfor, forteller elever. Så prøvde skolen noe nytt.

  6. – Jeg ville beskytte henne så han ikke gikk for langt